Iveta Hrabovská Rôzne

Žilinské letisko opäť obnoví pravidelnú linku do Prahy

V Letiskovej spoločnosti Žilina pravdepodobne obnovia pravidelnú leteckú linky Praha-Žilina. Lietať by sa malo začať do konca roka.

Koncom tohto mesiaca vyhodnotia v Letiskovej spoločnosti Žilina tender na obnovenie pravidelnej leteckej linky. Pravidelný spoj Praha – Žilina – Praha, vykonávaný Českými aerolíniami, letel poslednýkrát 27. mája tohto roka. „Projekt na obnovenie pravidelnej linky je v záverečnej fáze a verím, že ešte v tomto roku budeme opätovne prevádzkovať aj pravidelnú linku,“uviedol riaditeľ LSŽ Ivan Hečko.

O zrušení pravidelnej tejto pravidelnej linky sme vás informovali [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138847_Z-Prahy-do-Ziliny-uz-nepoletime:-Ceske-aerolinie-rusia-linky]TU[/link]

[blockquote]Za prvých šesť mesiacov tohto roka zaznamenali na letisku v Žiline – Hričove spolu 5532 príletov a odletov, čo je nárast oproti druhému polroku 2011, keď tam mali 3836 pohybov, z čoho bolo 289 na linke Praha – Žilina – Praha.[/blockquote] LSŽ, a. s., ako prevádzkovateľ žilinského letiska v Hričove, dopĺňa dopravnú infraštruktúru žilinského regiónu a jej služby využívajú domáce i zahraničné spoločnosti na firemné a súkromné lety. Okrem toho letisko slúži aj na výcvikové lety Žilinskej univerzity, záchranné lety i pre lety Armády SR a Policajného zboru.

Žilina24/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM