Rôzne

Žilinské cintoríny sú pripravené: Dušičky môžu začať

Cintoríny v meste Žilina sú pripravené na sviatky. Občania si môžu prísť uctiť svojich zosnulých príbuzných. Na starom cintoríne však buďte trpezliví.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské cintoríny sú pripravené: Dušičky môžu začať
Foto: Iveta Hrabovská

Otvorené od pol šiestej do polnoci

Hovorca mesta Žilina sa vyjadril, že na cintorínoch bola vykonaná bežná údržba. Občanom tak nič nebráni, aby navštívili hroby svojich blízkych. Od 20. októbra do 15. novembra cintoríny otvárajú svoje brány o 5:30 hod. a otvorené sú až do polnoci. Tento čas platí pre všetky cintoríny: Starý a Nový cintorín v Žiline, cintoríny v prímestských častiach (Bánová, Brodno, Budatín, Bytčica- evanjelický aj katolícky cintorín, Mojšova Lúčka, Považský Chlmec, Strážov, Trnové, Vranie, Zádubnie, Zástranie, Závodie, a Žilinská Lehota).

Parkovanie pri starom cintoríne

Väčšina cintorínov má dostatok parkovacích miest, okrem Starého cintorína v centre mesta.

„Odporúčame ľuďom využiť parkovacie plochy, ktoré sa nachádzajú v širšom okolí cintorínov a v rámci možností prejsť k cintorínu pešo. Samozrejme, že v tomto období je veľký nápor návštevníkov a parkovacie plochy v blízkosti cintorínov sú plné, preto je potrebná ohľaduplnosť a trpezlivosť všetkých vodičov“, doplnil hovorca Žiliny Pavol Čorba.

Posilnené hliadky i spoje

DPMŽ Žilina s.r.o. posilnil dopravu a budú premávať mimoriadne spoje na Starý a Nový cintorín a späť. Bližšie informácie nájdete TU. Aj napriek tomu, že v minulosti neboli zaznamenané problémy, mestská polícia v Žiline posilnila hliadky v blízkosti cintorínov. Rovnako aj správca cintorínov zabezpečil ich zvýšenú kontrolu. Všetko je teda pripravené a sviatky v Žiline sa môžu začať.

Autor: Jozef Volček Foto: Jozef Volček

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM