Jozef Legéň Rôzne

Žilinská Noc s netopiermi: Lietajúce cicavce ponúknu fascinujúci zážitok

Fascinujú vás tieto lietajúce cicavce? Teraz mate jedinečnú možnosť sa o netopieroch dozvedieť viac. Cieľom podujatia s názvom Noc s netopiermi je priblížiť život netopierov a prekonať bariéry medzi nimi a ľudmi.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská Noc s netopiermi: Lietajúce cicavce ponúknu fascinujúci zážitok
Zdroj: TASR

Aj tento rok sa môžete dozvedieť o netopieroch a ich živote viac. Správa Národného parku Malá Fatra v spolupráci so Spoločnosťou pre ochranu netopierov na Slovensku, Krajským kultúrnym strediskom v Žiline a Považskou hvezdárňou v Žiline pripravila obľúbené podujatie “Noc s netopiermi“.

Podujatie je naplánované na tento piatok pri pozorovateľni Považskej hvezdárne na Malom dieli v Žiline v čase od 18.30 do 21.00 hod. Pripravená je prednáška o živote netopierov, film, ukážka odchytu do nárazovej siete, počúvanie zvukov netopierov prostredníctvom batdetektorov a rôzne aktivity pre všetky vekové kategórie.

„Pozývame vás na prednášku o živote netopierov, film a ukážka odchytu do nárazovej siete. Súčasne bude príležitosť pozorovať mesiac a hviezdy,“ informuje na svojich stránkach krajské kultúrne stredisko v Žiline. Ďalej odporúčajú, aby návštevníci podujatia nepodcenili chladné počasie.

„Podujatie vhodné pre všetky vekové kategórie sa uskutoční v piatok 13. septembra 2013 od 18.30 do 21.00 hod pri pozorovateľni Krajskej hvezdárne na Malom dieli v Žiline. Odporúčame teplo sa obliecť a prípadne si doniesť podložku na sedenie i baterku,“ dodávajú.

Cieľom podujatia je propagácia ochrany netopierov u širokej verejnosti, pretože netopiere často využívajú aj ľudské príbytky a stavby. Medzinárodná noc netopierov by mala pomôcť prekonať bariéry medzi človekom a netopiermi poskytnutím čo najlepších informácií a poznatkov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM