Barbara Dallosová Správy

Žilinská nemocnica spúšťa platené antigénové testy: Kedy a za koľko vás vybavia?

Časy, kedy bolo v meste hneď niekoľko bezplatných odberových miest, sú preč. Ak sa potrebujete preukázať antigénovým testom, získate ho v areáli nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská nemocnica spúšťa platené antigénové testy: Kedy a za koľko vás vybavia?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline realizuje od stredy 7. júla 2021 aj antigénové testy na ochorenie COVID-19 pre samoplatcov. Antigénové testovanie bude po novom prebiehať v hornej časti areálu nemocnice v mobilnom odberovom mieste č. 1 za vjazdom pre automobily v smere z ulice Nemocničná (podobne ako PCR testovanie). Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

„Vyšetrenie formou antigénového testu realizuje nemocnica v pracovné dni od pondelka do piatka od 7.00 do 15.00 hod. pre objednaných aj neobjednaných samoplatcov v cene 15 eur. Platba je možná len v hotovosti,“ vysvetľuje Záteková s tým, že posledný odber sa robí vždy 15 minút pred skončením prevádzky.

Nemocnica vydáva potvrdenie v slovenskom jazyku, na požiadanie tiež v angličtine alebo nemčine. Objednať sa na presný čas antigénového testovania môžu záujemcovia na webstránke.

PCR testovanie podľa hovorkyne naďalej prebieha bez zmeny v areáli č. 2 alebo 3 za vjazdom pre autá v smere z ulice Nemocničná. V prípade indikovaných pacientov (príznaky, kontakt s pozitívnou osobou, predoperačné vyšetrenie a pod.) je PCR test bezplatný, teda hradený poisťovňou. Deti nemocnica testuje aj kloktacími testami.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Chystáte sa na dovolenku do zahraničia? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM