Od Vás

Žilinčanka ocenená v ankete Senior roka 2012

Siedmy ročník celoslovenskej ankety „Senior roka“, ktorý sa konal 10. decembra 2012 v Zlatej sále Bojnického zámku, nezabudol oceniť celoživotnú prácu pani Magdalény Gažovej zo Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčanka ocenená v ankete Senior roka 2012
Foto: Iveta Hrabovská

Cieľom ankety bolo oceniť tých, ktorí napriek svojmu veku významne ovplyvňujú život jednotlivcov a spoločnosti. Ide aj o úsilie zmeniť postoj spoločnosti ku starším a poukázať na ich pozitívny prínos pre spoločnosť.

Učiteľka s veľkým srdcom

Pani Magdaléna je osobnosť, ktorá dokáže stmeľovať kolektív, svojou milou a prívetivou povahou si získa každého. Je tolerantná, komunikatívna, dokáže v každej situácií poradiť, pomôcť, zľahčiť napätie. V produktívnom veku bola učiteľkou s veľkým sociálnym cítením, dodnes ju oslovujú jej bývalí žiaci na ulici, telefonicky alebo aj písomnou formou pri príležitosti jej sviatkov.

Okrem vyučovania a učenia v škole prírody, formovala mladú generáciu najmä ako vedúca krúžkov estetického a hudobného zamerania, zborového spevu, nacvičovaním spartakiádnych skladieb atď. Jej život nebola prechádzka ružovou záhradou.

Oddaná matka a žena

Pani Magdaléna s manželom v láske vychovala 4 deti. V posledných rokoch manželovho života mu bola veľkou fyzickou a psychickou oporou. Doopatrovala aj svoju mamičku a sestru. Patri medzi najdôležitejšie osobnosti v Senior klube Priatelia v Žiline, kde sa podieľa veľkou mierou na všetkých činnostiach klubu. Skrátka, pani Magduška, ako ju všetci volajú, je človek s veľkým „Č“, ktorý sa dokáže doslova rozdávať a pomáhať všade kde treba.

„Pre primátora mesta je príjemnou správou, že Žilinčania sú po celom Slovensku oceňovaní za svoju prácu a celoživotné dielo. Je to veľký prínos aj pre nás ostatných, že tí, ktorí zrodili hodnoty pre našu spoločnosť, žili a pracovali práve v našom meste. Pani Gažovej chcem zo srdca zablahoželať k jej oceneniu a zároveň sa jej poďakovať za prínosnú prácu, ktorú si mnohí z nás vážia,“ poznamenal primátor mesta Žilina Igor Choma

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM