Zuzana Gadušová Samospráva

Žilinčania, dobré správy: Ušetríme peniaze, MHD bude zadarmo

Dostaneme sa tam kam chceme ako obvykle, ale pri tom ušetríme peniaze. Ľudia v Žiline budú môcť už o pár dní využiť výhodu špeciálneho dňa. V mestskej hromadnej doprave sa budeme voziť úplne zadarmo!

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania, dobré správy: Ušetríme peniaze, MHD bude zadarmo
Zdroj: Dnes24.sk

22. septembra 2000 sa z iniciatívy Európskej komisie, po prvýkrát, konal Deň bez áut. Cieľom tejto akcie, je priblížiť ľuďom náhradné možnosti dopravy, ako je pešia, cyklistika a verejná doprava. Taktiež, znížiť závislosť a dopyt po autách a pohonných hmotách.

Pri tejto príležitosti sa Dopravný podnik mesta Žiliny spolu s magistrátom rozhodli aktívne zapojiť do Svetového dňa bez áut. V tento deň sa budú Žilinčania voziť MHD zdarma.

*** „Bezplatnú prepravu MHD budú môcť cestujúci využiť iba na denných linkác,h no s výnimkou nočnej linky číslo 50. Týmto spôsobom by sme chceli podporiť význam mestskej hromadnej dopravy ako ideálneho druhu dopravy v mestskom priestore,“*** uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

„Upozorňujeme, že týmto nevzniká cestujúcemu nárok na vrátenie pomernej časti z už zakúpených predplatených jázd,“ dodal žilinský hovorca P. Čorba.

Foto: DPMŽ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM