Webnoviny - Futbal

Žilinčania ani po trpkej prehre neskladajú zbrane

Futbalisti MŠK Žilina nečakane prehrali vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 s KR Reykjavík na jeho pôde vysoko 0:3 (0:1).

(WEBNOVINY) – Tento výsledok výrazne ohrozuje ich postupové vyhliadky. Odveta je na programe vo štvrtok 21. júla v Žiline od 19.30 h a „šošoni“ sa napriek nepriaznivej „polčasovej“ bilancii predčasne nevzdávajú.

Skóre duelu otvoril v 25. min kapitán Islanďanov Gudjónsson. Šance zverencov Pavla Hapala na vyrovnanie nevyužili v prvom dejstve predovšetkým Lietava a Zlatkovič. Slovenský tím hral vyše štyridsať minút oslabený o vylúčeného Šuleka, čo domáci využili Arnassonom (51.) a Finnbogassonom (55. z pok. kopu) na ďalšie dva góly v sieti MŠK. Zmazať nulu v kolónke strelených gólov sa tímu Pavla Hapala nepodarilo ani v záverečnom nápore, najbližšie k tomu bol Ceesay v 80. min.

„Úplne sme prepadli a prehrali sme zaslúžene, dostali sme školenie z efektivity. V prvom polčase sme nehrali zle, súpera sme nepúšťali do šancí, ale inkasovali sme hlúpy gól a domácim narástli krídla. Po zmene strán nás zabrzdilo hlúpe vylúčenie a hlúpy pokutový kop. Proti rozohranému mužstvu to je v oslabení ťažké. Mojim zverencom som toho po zápase veľa nepovedal, bližšie si ho preberieme v piatok. Samozrejme, urobíme všetko, aby sme postúpili, ale to sa pohybuje už skôr len v teoretickej rovine,“ povedal krátko po zápase pre agentúru SITA P. Hapal.

Všade boli skôr ako my, boli dôraznejší, tvrdší, vyhrávali súboje. Hrali nátlakovo, vnútili nám svoj systém a my sme sa mu prispôsobili.bran­kár MŠK Žilina Martin Dúbravka

Majtán: „Škoda, o to ťažšie to budeme mať doma“

Útočník tímu, ktorý sa v predošlej sezóne prebojoval do skupinovej fázy Ligy majstrov, Tomáš Majtán taktiež priznal nie ideálny výkon: „Z našej strany to určite nebol vydarený zápas. V prvom polčase sme však boli lepším mužstvom, no inkasovali sme nešťastný gól. Druhé dejstvo sa odvíjalo od rýchlej červenej karty a následnej desaťminútovky s dvoma zásahmi v našej sieti. Ťažko k tomu niečo povedať… Šance sme mali aj my, ale buď sme netrafili bránku, alebo naše pokusy brankár chytil. Škoda, o to ťažšie to budeme mať doma.“ Dvadsaťštyriročný Bratislavčan ale rozhodne nepripúšťa porazeneckú náladu: „Je pred nami ešte 90 minút a futbal je vrtkavý šport. Tak, ako nám oni mohli dať tri góly, môže sa to podariť aj nám. Verím, že na nich vybehneme a potešíme našich divákov.“

Jednou z ústredných postáv zápasu v drese Žilinčanov bol gólman Martin Dúbravka, ktorý síce musel vyťahovať loptu zo svojej siete až trikrát, ale zároveň zneškodnil viacero ďalších príležitostí Islanďanov.

„Domáci nás prevýšili úplne vo všetkom. Nesú sa na víťaznej vlne a ukázali to aj v zápase s nami. Predovšetkým po zmene strán boli jednoznačne lepší. Všade boli skôr ako my, boli dôraznejší, tvrdší, vyhrávali súboje. Hrali nátlakovo, vnútili nám svoj systém a my sme sa mu prispôsobili. Do nebezpečného zakončenia sa dostali možno tri či štyrikrát a dali z toho tri góly, jednoducho boli efektívni. Veľmi nás to mrzí, určite však nehádžeme flintu do žita a budeme bojovať do poslednej chvíle. Aj keď dať tri góly takému súperovi bude veľmi ťažké.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM