Marcel Mojžiš Rôzne

Žilina vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity!

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásili po dnešnej intenzívnej búrke na severozápade Slovenska mesto Žilina a obce Terchová, Lutiše, Belá, Divinka v okrese Žilina a obce Rudina a Rudinská v okrese Kysucké Nové Mesto.

Informoval o tom informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý. „Práve teraz sú starostovia obcí v teréne, vykonávajú záchranné práce, mobilizujú sily a prostriedky. Teraz je situácia najhoršia, lebo kulminujú vody, ktoré stekajú z kopcov. Rovnako aj vodné toky,“ skonštatoval Hollý.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík uviedol, že policajti v súvislosti s dnešnou intenzívnou búrkou, ktorá sa popoludní prehnala Žilinským krajom, okamžite prijali potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku.

„Policajti situáciu neustále monitorujú, najmä v Žiline a okolí, kde došlo k zaplaveniu viacerých ciest, popadaniu stromov aj výpadku semaforov. Do opatrení sú nasadené všetky dostupné sily a prostriedky. Policajti riadia a usmerňujú cestnú premávku na viacerých cestách. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky v zasiahnutých oblastiach, aby zvýšili pozornosť, ohľaduplnosť, trpezlivosť a dôsledne rešpektovali pokyny policajtov,“ dodal krajský policajný hovorca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM