Igor Petrík Futbal

Žilina v Trnave zakopla: Rozhodol vlastenec "Šošonov"

V 22. kole futbalovej Fortuna ligy proti sebe nastúpili Spartak Trnava a MŠK Žilina. Nešťastný "vlastenec" Žilinčanov nakoniec zabezpečil tesné víťazstvo Spartaku.

Ilustračný obrázok k článku Žilina v Trnave zakopla: Rozhodol vlastenec "Šošonov"
Zdroj: TASR

Vo výbornej atmosfére začali obe mužstvá s veľkým nasadením a v prvej desaťminútovke mali dve dobré príležitosti domáci, ale Cleber z priameho kopu a aj Casado mierili nad žilinskú bránu. Trnavčania mali územnú prevahu, ale proti pohyblivým Žilinčanom sa nedokázali presadiť. Postupne prechádzali do ofenzívy aj hostia a v 21. min po rýchlej kontre hlavičkoval Willian nad trnavskú bránu. Presne po polhodine hry zasahoval domáci brankár Kelava, ktorý vyrazil hlavičku Škriniara nad brvno. V 34. min sa opäť vyznamenal trnavský gólman, ktorý zneškodnil zakončenie Škvarku. V 40. min boli blízko ku gólu Trnavčania, keď sa v šestnástke uvoľnil Cleber, ale jeho krížna strela išla tesne vedľa pravej žrde Volešákovej brány. V závere prvého polčasu mohli skórovať najskôr hostia, ale po závare v šestnástke strieľal Škvarka tesne vedľa a po následnom rýchlom protiútoku si brankár Volešák poradil so strelou Sládeka.

Druhý polčas začal pre hostí nešťastne, keď v 49. min dával stopér Piaček malú domov a pred dobiehajúcim Cleberom sa brankár Volešák snažil odkopnúť loptu, ale nepochopiteľne ju „zluftoval“ a tá prešla po zemi do prázdnej žilinskej brány. Povzbudení domáci sa snažili pridať druhý gól a v 57. min po priamom kope Clebera a hlavičke Nikoliča nastrelil jeden z obrancov Žiliny brvno vlastnej brány. Presne po hodine hry po úniku Saba zakončoval Hlinka iba do Volešáka. Hostia mali možnosť vyrovnať v 63. min, keď unikol Willian, ale na šťastie domácich ho v šestnástke čisto zastavil Nikolič. Veľkú šancu mal päť min pred koncom zápasu Sabo, ktorý išiel sám na Volešáka, ale trafil len do nôh žilinského brankára. V nadstavenom čase mal príležitosť pridať druhý trnavský gól striedajúci Vlasko, ale Volešáka neprekonal.

Spartak Trnava – MŠK Žilina 1:0 (0:0) Gól: 49. Piaček (vlastný gól). Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Sabo, Nikolič – Piaček. 3250 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Kelava – Janečka, Nikolič, Bortel, Čonka – Hlinka, Casado – Cleber (88. Vojtuš)), Sabo, Mikovič (90.+ Greššák) – Sládek (78. Vlasko)

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič – Káčer, Pečovský – Čmelík (68. Lupčo), Švarka (67. Špalek), Mihalík – Willian

Adrián Guľa, tréner Žiliny o zápase povedal: „Videli sme výborný futbal v korektnej atmosfére. V prvom polčase sme mali šance, ktoré sme však nepremenili. Na začiatku druhého polčasu sme inkasovali nešťastný vlastný gól, po ktorom domáci získali väčšiu sebadôveru, vytvorili si niekoľko dobrých príležitostí a dosiahli víťazstvo, ku ktorému im gratulujem.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM