Jozef Legéň Futbal

Žilina sa derie na čelo tabuľky: Dramatický záver pod Dubňom rozhodla strela z otočky

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v nedeľňajšom večernom súboji 4. kola Fortuna ligy 2014/2015 nad Spartakom Myjava 2:1 (1:1). Žilinčania si vďaka gólu z 85. minúty vybojovali víťazstvo a s 10 bodmi a aktívnym skóre 8:3 okupujú čelo tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Žilina sa derie na čelo tabuľky: Dramatický záver pod Dubňom rozhodla strela z otočky
Zdroj: TASR

Domáci mali výborný vstup do zápasu. Už v 5. minúte z nenápadnej akcie z ľavej strany posunul Jelič loptu napravo na voľného Lukáša Čmelíka a jeho center na vzdialenejšiu žrď napokon zapadol až do siete. V nasledujúcich minútach si Žilina síce udržiavala prevahu, Myjava sa však postupom času viac osmeľovala.

** Po polhodine hry zahodil aktívny Erik Daniel dve dobré príležitosti, ale v 36. minúte sa mu už podarilo vyrovnať.** Pekár ho vysunul na ľavom krídle, brániaci Kadlec loptu nezastavil a následná Danielova strela pravačkou zapadla popri žrdi do siete. V 40. minúte napriahol z viac ako dvadsiatich metrov Sládek, Krnáč však jeho krásnu strelu pod brvno vytlačil na rohový kop.

Myjava bola na konci prvého dejstva lepším tímom. Žilinčania si „pýtali“ druhý gól, vykúpením pre nich bola napokon polčasová prestávka.

Druhé dejstvo

Domáci boli od začiatku druhého dejstva aktívnejší. Tlačili sa dopredu, ale finálna fáza im stále viazla. Zrejme aj kvôli sústredenej defenzíve Myjavčanov. Najprv to Žilinčania skúšali stredom cez Škvarku, neskôr dlhými loptami po krídlach. V 77. minúte sa lopta po skrumáži v hosťujúcej šestnástke dostala na nohu Mihalíka, ten vystrelil, ale obrana pred ním jeho pokus zblokovala.

O päť minút neskôr ušiel Mabouka svojmu strážcovi na pravom krídle, poslal nebezpečný center pred bránu, ktorý sa dostal až k Škriniarovi, ale jeho gólovú strelu zblokoval v poslednej chvíli obetavý Čermáček. Žilinčania sa napokon dočkali vytúženého gólu. V 85. minúte Škvarka z pravej strany dostal loptu do šestnástky na Mihalíka, ten bol chrbtom k bráne, ale strelou z otočky oklamal Solničku a rozhodol o tesnom víťazstve „šošonov“ v pomere 2:1.

Hlasy trénerov

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Začali sme rýchlo, priamočiaro, čo vyústilo do prvého gólu. Potom sme však z toho tlaku upustili a začali sme špekulovať, hrať asi až príliš technicky a nechali sme súpera vyrovnať. Bolo cítiť, že nám chýbal skúsený Viktor Pečovský. Po zmene strán sme chceli súpera zatlačiť, prinútiť k chybám a som rád, že našou mentalitou sa nám to podarilo.“

Peter Gergely, tréner Myjavy: „Mali sme zlý začiatok, ale postupne sme sa do toho dostali. Záver prvého polčasu bol v našej réžii a chceli sme v tom pokračovať aj po zmene strán. V druhom dejstve boli domáci lepší, ale nepúšťali sme ich do vyložených šancí. Urobili sme však jednu chybu, žiadnu možnosť na gól sme si nevypracovali, takže na lepší výsledok sme nemohli pomýšľať.“

MŠK Žilina – Spartak Myjava 2:1 (1:1)

Góly: 5. Čmelík, 85. Mihalík – 36. Daniel. Rozhodoval: Leško, ŽK: Čmelík – Švec, Sládek, 1872 divákov
zostavy a striedania:

MŠK Žilina: Krnáč – Kadlec (46. Mabouka), Piaček, Škriniar, Letič – Káčer – Čmelík (78. William), Paur (46. Škvarka), Lupčo, Mihalík – Jelič

Spartak Myjava: Solnička – Beňo, Jánošík, Černáček, Švec – Marček, Bilovský (66. Duga) – Oršula (80. Bruško), Sládek, Daniel (72. Kuzma) – Pekár

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM