Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilina má ďalšieho jubilanta: Jozef Kianica oslávil storočnicu

Jediným storočným obyvateľom nášho mesta je momentálne Jozef Kianica. Svoje jubileum oslávil v dobrom zdraví a pohode.

Ilustračný obrázok k článku Žilina má ďalšieho jubilanta: Jozef Kianica oslávil storočnicu
4
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

„Krásne jubileum 100 rokov oslávil 28. februára 2019 pán Jozef Kianica zo Žiliny. Dobré zdravie i myseľ mu môžu závidieť aj omnoho mladšie ročníky,“ uviedla hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Ku gratulantom sa pripojil i primátor Peter Fiabáne, ktorý oslávencovi prišiel osobne zablahoželať k významnému životnému jubileu. Aby sa zvečnila táto výnimočná chvíľa, pán Kianica sa podpísal do Pamätnej knihy mesta Žilina. Informovala o tom hovorkyňa Mestskej radnice Barbora Zigová.

Rodák z Varína sa vo svojej mladosti aktívne venoval športu. Vyskúšal ľahkú atletiku, gymnastiku, istý čas sa venoval aj futbalu. Učarovala mu i turistika, vďaka ktorej spoznal krásy našej krajiny. Ako mládenec narukoval do vojska Slovenskej armády a bojoval v II. svetovej vojne. Počas boja bol postrelený a následne bol liečený v nemeckej nemocnici. Ani táto skúsenosť mu však nezobrala chuť do života a po skončení vojny sa zamestnal ako klampiar v Strojnom závode na Novej Žiline. Absolvoval zaškolenie a začal pracovať v Elektrovode Žilina na plánovacom oddelení až do odchodu do dôchodku v roku 1979. V práci využil svoje vedomosti, zručnosti i pracovitosť.

S manželkou Oľgou boli manželmi 66 rokov, ktorá pred tromi rokmi zomrela. Jozef Kianica je hrdým otcom 5 detí, od ktorých sa dočkal 9 vnúčat a 13 pravnúčat.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM