Aktualizované Futbal

Žilina futbalovým pánom Váhu: Trenčania zaujali nasadením Slovákov

Víťazom považského derby sa stala MŠK Žilina, ktorá porazila AS Trenčín 2:0. Hostia zaujali tým, že vo väčšej miere nasadili odchovancov.

Ilustračný obrázok k článku Žilina futbalovým pánom Váhu: Trenčania zaujali nasadením Slovákov
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotnom zápase 14. kola Fortuna ligy nad AS Trenčín 2:0. Dosiahli tretí triumf za sebou a upevnili si 3. miesto v tabuľke. Trenčín klesol na poslednú priečku, na konte má 11 bodov ako Pohronie, ale horšie skóre.

Prvý polčas

Žilinčania nastúpili na zápas proti trápiacemu Trenčínu s cieľom pripísať si tretie víťazstvo za sebou a udržať sa v závese za dvojicou lídrov tabuľky Slovanom a Dunajskou Stredou. V 10. minúte sa Kurminowski predral cez Slávika, no jeho strelu vyrazil nohou Šemrinec. Onedlho pred žilinským útočníkom hasil v poslednej chvíli Križan. Silnú 15-minútovku domáceho tímu korunoval Bernát, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku od Gona a otvoril skóre – 1:0.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Žilinčania v prvom polčase dokázali často dostávať súpera pod tlak a snažili sa zvýšiť náskok. Po delovke Kiwiora sa vyznamenal hosťujúci brankár, Kurminowského hlavička z následného rohu iba tesne minula cieľ. Trenčín pôsobil neškodným dojmom, v 36. minúte ho nepostavila na nohy ani chyba Kiwiora, ktorú nepotrestal Letenay.

Druhý polčas

Krátko po zmene strán nevyužil ďalšiu výbornú príležitosť domácich Minárik, s jeho pokusom si Šemrinec na dvakrát poradil. Trenčania odpovedali šancou Roguljiča, ktorú zlikvidoval brankár Petráš.

O chvíľu platilo nedáš-dostaneš, keď sa v šestnástke presadil Kurminowski – 2:0.

Hostí mohol vrátiť do zápasu striedajúci Gajdoš, jeho strelu pred bránkovou čiarou zastavil Sluka a v 81. minúte sa neujala ani hlavička Križana, ktorú zneškodnil pohotový Petráš. Žilina zdolala Trenčín aj v druhom vzájomnom zápase v tejto sezóne.

MŠK Žilina – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 15. Bernát, 59. Kurminowski. Rozhodovali: Sedlák – Hrmo, Straka, bez kariet a divákov.
MŠK Žilina: Petráš – Anang, Kiwior, Minárik, Sluka – Gono, Fazlagič, Bernát (71. Paur) – Rusnák (82. Jambor), Kurminowski (82. Jibril), Ďuriš (71. Kaprálik)
AS Trenčín: Šemrinec – Yem (73. Mazanovský), Križan, Šulek, Slávik – Roguljič (83. Zubairu), Čatakovič (46. Gajdoš), El Mahdioui – Kadák, Letenay, Tučný (83. Ghali)

Hlasy po zápase

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: „Boli sme dobre nastavení, behaví a to dnes asi rozhodlo o našom víťazstve. Výsledky sú teraz lepšie, chlapci sa dali dohromady a dokážu zvládať ťažké zápasy. Chvalabohu, dostávame čoraz menej gólov, čo je veľmi dôležité.“

Juraj Ančic, asistent trénera AS Trenčín: „Útočný futbal z oboch strán, ako už pri zápasoch Trenčína a Žiliny býva zvykom. Bohužiaľ, dnes to bolo so zlým koncom pre nás. V druhom polčase sme však ukázali kvalitu aj s mladými hráči v zostave. Máme na čom stavať.“
/zdroj hlasov: RTVS/

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM