Jozef Legéň Futbal

Žilina flintu do žita nehádže: S Olimpijou si Šošoni nemôžu dovoliť inkasovať

Futbalistov MŠK Žilina čaká veľmi ťažká úloha. Dnes v odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA musia otočiť nepriaznivý výsledok zo slovinskej Ľubľany, kde prehrali v prvom dueli s miestnou Olimpijou 1:3.

Ilustračný obrázok k článku Žilina flintu do žita nehádže: S Olimpijou si Šošoni nemôžu dovoliť inkasovať

S nepríjemnou stratou 1:3 z prvého súboja 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na ihrisku slovinskej Olimpie Ľubľana sa budú chcieť v štvrtkovej odvete v domácom prostredí vyrovnať futbalisti Žiliny. Súboj má na štadióne pod Dubňom výkop o 17.30
Zverenci trénera Adriána Guľu, ktorí v 1. predkole vyradili gruzínske Torpedo Kutaisi, prišli pred týždňom v zápase o vylúčeného Babatounde Bella aj lepší výsledok gólom v nadstavenom čase.

„Šošoni“ sa síce presvedčili, že so súperom môžu hrať viac ako vyrovnanú partiu, no nemôžu si už dovoliť inkasovať, ak si chcú v 3. predkole zahrať s chorvátskou HNK Rijeka. Tá doma v prvom súboji deklasovala Prestatyn Town z Walesu 5:0 a odveta na Britských ostrovoch by mala byť len formalitou.

Musia vyhrať aspoň 2:0

Domáci, ktorým budú chýbať suspendovaný Bello a zranený Roman Gergel, zvládli generálku na Olimpiju dobre. V 2. kole Corgoň ligy vyhrali v Dunajskej Strede 1:0. Vo štvrtok pod Dubňom však budú musieť na postup streliť viac gólov. Tréner Guľa na predzápasovej tlačovej konferencie uviedol, že k úspechu môže jeho tím priviesť aktívny a trpezlivý výkon.

„My budeme musieť rozmýšľať nad tým, aby sme sa presadili vlastnými zbraňami. A to je rýchlosť prihrávania, to je trpezlivosť, to je chvíľku určite permanentný útok, aby sme dokázali toho súpera vyviesť z miery. A týmito zbraňami je jedno, či sa to otvorí na začiatku alebo sa to otvorí na konci. Týmito zbraňami bude hrateľný každý súper. Keď budeme aktívni, keď budeme dobre pracovať po strate lopty, keď budeme dostatočne agresívni. Takže, tých schém je milión, ktoré môžu nastať. Či to bude rýchly gól alebo možno inkasovaný gól, nebudete mať na výber. Pred nami stojí jasná úloha. A to je hrať naplno pred domácimi fanúšikmi a urobiť všetko pre víťazstvo.“, povedal trénet MŠK Žilina Guľa.

Zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu bude pre Žilinčanov veľkou výzvou. „Niekedy je lepšie, keď mužstvo stojí pred jasnou úlohou. Ak by sme vonku prehrali 2:1, snažili by sme sa doma vyhrať 1:0 a zakázali by sme hráčom streliť druhý gól? Nie! Hráme doma, na našom štadióne, pred našimi fanúšikmi a pôjdeme na víťazstvo. Nebudeme hráčom brániť vyhrať ani výraznejším rozdielom. Verím tomu, že zajtra po stretnutí sa budeme baviť o tom, že sme to boli práve my, ktorí sme to po ôsmich rokoch dokázali. Bude to pre nás silná motivácia,“ burcoval Guľa.

Taktika je jasná

„Videoanalýza nám ukázala, že tie priestory sú tam otvorené. Vieme to hrať na jeden, na dva dotyky, potom s tým súper môže mať problém. Ja verím, že to mužstvo pochopilo, že je to hrateľné a do toho zápasu vstúpime tak, aby sme strelili tie dva góly a postúpili ďalej. Lopta je guľatá, ale ja si myslím, že všetci sme pripravení na to, aby sme odviedli maximum. Aby každý podal čo najlepší výkon a ja verím, že fanúšikovia po zápase budú spokojní,“ vyjadril sa pred médiami kapitán Jozef Piaček.

Žilinčania absolvovali v stredu dopoludnia oficiálny tréning, popoludní sa na predzápasovej tlačovej konferencii prihovoril médiám kouč Guľa. Zápas budú rozhodovať Dáni, ako hlavný arbiter ho povedie Jakob Kehlet, na čiarach mu budú pomáhať Lars Hummelgaard a Jakob Bille.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM