Správy

Žilina bude oceňovať osobnosti: Tip môžete dať radnici aj vy

Oceňované môžu byť významné osobnosti alebo kolektív za zásluhy a prínos v rôznych oblastiach. Návrhy sa prijímajú do konca septembra.

Ilustračný obrázok k článku Žilina bude oceňovať osobnosti: Tip môžete dať radnici aj vy
Foto: Erika Ďurčová / Zdroj: Dnes24.sk

Žilinčania môžu navrhnúť do konca septembra významné osobnosti alebo kolektívy zo svojho okolia na ocenenie mestom Žilina, informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Nominácie môžu ľudia posielať poštou na adresu mestského úradu alebo e-mailom na adresu osobnosti@zilina.sk.

„Podmienkou spracovania nominácie je súhlas so spracovaním osobných údajov, podpísaný navrhovateľom aj nominovaným a priložený ku každej nominácii. Ocenenie je prejav úcty mesta Žilina významnej osobnosti alebo kolektívu za zásluhy a prínos v oblasti kultúry, vzdelávania, športu, životného prostredia, vedy, techniky a v oblasti sociálnej, komunitnej a spoločenskej,“ uviedla Zigová.

Mesto Žilina môže podľa nej udeliť Čestné občianstvo mesta Žilina, Cenu mesta Žilina, Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina a Cenu primátora mesta.

„Mestské zastupiteľstvo môže pri významných udalostiach mesta, inštitúcií a organizácií s pôsobnosťou na jeho území rozhodnúť aj o udelení mimoriadnych ocenení mesta Žilina,“ uzavrela Zigová.

Foto ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM