Barbara Dallosová Správy

Žilina bude mať 20 vianočných stromčekov: Rozžiaria sa na týchto miestach

Kde všade v Žiline budú žiariť symboly Vianoc a aké novinky mesto chystá? Poznáme podobu tohtoročných stromčekov.

Ilustračný obrázok k článku Žilina bude mať 20 vianočných stromčekov: Rozžiaria sa na týchto miestach
Zdroj: Mesto Žilina

Advent je za rohom a slovenské mestá začínajú osádzať symboly Vianoc. Inak tomu nie je ani v Žiline. Tu sa budú obyvatelia môcť tešiť z rovnej dvadsiatky stromčekov v rôznych častiach mesta. Informuje o tom mesto Žilina na sociálnej sieti.

Hlavný vianočný stromček priviezli už na Mariánske námestie priviezli. „15-metrovú jedličku bude zdobiť 10 000 LED žiaroviek a 240 červených dekoratívnych gulí. Strom pred 25 rokmi vo svojej záhrade zasadil Jozef Honko zo Strečna,“ ozrejmuje mesto.

Okrem dominanty na Mariánskom námestí sa v Žiline vztýči ešte 19 ďalších stromčekov. Najpôsobivejším stromčekom má byť ten na Hlinkovom námestí, ktorý má zdobiť LED svetelná reťaz a veľké LED snehové vločky.

Farebnými bajonetovými žiarovkami budú osvetlené vianočné stromy v meste a mestských častiach Bánová, Závodie, Bytčica, Hájik, Považský Chlmec, Strážov, Žilinská Lehota, na ulici A. Bernoláka a na Františkánskom námestí.

Pomocou LED osvetlenia budú skrášlené stromčeky v mestských častiach Budatín, Brodno, Mojšová Lúčka, Zástranie, Hájik, Trnové, Vlčince a Vranie, pričom na vrchu každého bude osadená 3D vločka.

„Novinkou tohto roka je vianočný stromček v Parku Ľ. Štúra,“ uzatvára dvadsiatku tohtoročných stromčekov v Žiline radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM