Jozef Gürtler Rôzne

Žilina bez psích exkrementov – 20 nových košov na Vlčincoch

Občianske združenie K-7 Psovodi – záchranári Slovenskej republiky aj v tomto roku pomohlo dodať, osadiť a spropagovať koše na psie exkrementy v Žiline. V rámci mestského grantového systému 2010 získalo dotáciu vo výške 3500 € na  projekt „Za čistejš

„Odborné zložky mesta v spolupráci s OZ K-7 vytypovali vnútorné bloky a chodníky sídliska Vlčince. Na uliciach Nanterská, Slovanská a Hlboká cesta bolo osadených celkom 20 špeciálnych košov. V I. etape bolo vlani na jeseň osadených prvých 10 košov na sídlisku Solinky. Samozrejme, že nejde len o ich samotnú inštaláciu, ale aj o prevenciu, o výchovu, o poukazovanie na to, ako sa majú psičkári správať,“ povedal primátor Ivan Harman.

„Dva koše boli v septembri tohto roku osadené aj do revitalizovaného parku Budatínskeho hradu. Aj táto etapa je realizovaná s košmi veľkosti 50 litrov, ktoré sú osadené na stĺpikoch spolu so zásobníkom. Spolu s košmi bolo zakúpených celkom 2000 papierových sáčkov s lopatkou, ktoré dopĺňa do košov dobrovoľník z radov občianskeho združenia K-7,“ Ing. Ľubica Bátoryová, člen predstavenstva K-7 Psovodi – záchranári Slovenskej republiky.

Na to, aby sa nové smetné koše nestali predmetom záujmu vandalov, bude dohliadať žilinská mestská polícia, ktorá úzko spolupracuje so združením K-7. Na Mestskej polícii v Žiline v roku 2007 vznikol aj referát kynológie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM