Jozef Legéň Rôzne

Zbavte sa nadrozmerného odpadu: Začína jarný zber

Aj túto jar sa na území mesta Žilina uskutoční zber objemných komunálnych odpadov prostredníctvom veľkokapacitných kontajnerov, ktoré budú počas 6 týždňov rozmiestnené v centre mesta, na sídliskách i v ostatných mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa nadrozmerného odpadu: Začína jarný zber
Zdroj: Webnoviny.sk

Veľkokapacitné kontajnery na odloženie komunálnych odpadov budú rozmiestnené od 2. apríla do 13. mája podľa harmonogramu uverejneného na oficiálnych stránkach Mesta Žilina, v Klientskom centre a na informačnej tabuli pred budovou Mestského úradu v Žiline, vo vozidlách MHD, ako aj v regionálnych médiách.

Čo vyhodiť a nevyhodiť

Do veľkokapacitných kontajnerov patria koberce, podlahoviny, nábytok, šatstvo, bytové jadrá, matrace, detské kočíky a pod. Naopak nepatria tam chladničky, televízory, pneumatiky, akumulátory, elektronika a ďalšie komodity, ktoré môžu občania mesta Žilina bezplatne odovzdať do dvoch žilinských zberných dvorov.

Výnimka na Veľkonočný pondelok

V súvislosti s Veľkonočnými sviatkami bude upravený vývoz komunálneho odpadu. Vývoz pripadajúci na Veľkonočný pondelok 1. 4. bude zrealizovaný v utorok 2. 4. Presný rozpis nájdete na stránke mesta.

Zberné dvory

Do dvoch žilinských zberných dvorov môže každý občan Žiliny (po predložení preukazu totožnosti) bezplatne doniesť až 500 kg odpadu ročne. Ide napr. o chladničky, televízory, pneumatiky, akumulátory, elektronika a ďalšie odpady.

Zberný dvor v Považskom Chlmci – pracovné dni od 7.00 do 15.00 hod. Zberný dvor na Jánošíkovej ulici v centre mesta – pracovné dni od 10.00 do 18.00 hod., v sobotu od 8.00 do 12.00 hod.

V minulom roku bolo vyvezených spolu 1 205 veľkoka­pacitných kontajnerov, podobné množstvo odpadu bolo odvezené aj v predošlých rokoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM