Hokej

Zažehnané problémy na trénerskom poste: Vlkov bude viesť český kouč!

Žilinský hokejový klub mal minulú sezónu ťažkú. Museli sa viackrát vysporiadať s otázkou trénerského postu a bojovali aj o zachovanie extraligovej príslušnosti, ktorú si proti Bardejovu udržali. V novej sezóne má žilinským vlkom pomôcť tréner spoza rieky Moravy.

Ilustračný obrázok k článku Zažehnané problémy na trénerskom poste: Vlkov bude viesť český kouč!
Zdroj: TASR

Novým trénerom hokejového extraligistu MsHK DOXXbet Žilina sa stal Jozef Zavadil. S „vlkmi“ podpísal zmluvu do konca budúcej sezóny.„Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť s takým skúseným trénerom. Zmluvu s pánom Zavadilom sme podpísali na jednu sezónu,“ povedal generálny manažér klubu Imre Valášek.

Žilinčania mali v uplynulom ročníku problémy na trénerskom poste. Sezónu otvoril na striedačke Jan Neliba, na začiatku decembra ho však vo funkcii nahradil Róbert Kaláber. Ten neskôr pre osobné dôvody abdikoval, a tak „vlkov“ viedol v baráži proti prvoligovému Bardejovu o zachovanie si extraligovej príslušnosti Martin Groma.

Šesťdesiatšesťročný Zavadil už v najvyššej slovenskej súťaži pôsobil, keď v rokoch 1994 až 1996 viedol Dubnicu. Neskôr pôsobil v nižších českých súťažiach v Karvinej, Kroměříži či Šumperku. Naposledy stál na striedačke HC Brumov-Bylnice vo štvrtej najvyššej súťaži v Česku.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM