Správy

Zaujímavé plány pod Dubňom: V Žiline chcú postaviť nový výrobný komplex!

Zaujímavý zámer pod Dubňom. Firma pôsobiaca v automobilovom priemysle plánuje v Žiline výstavbu a prevádzku nového výrobného komplexu. Tu sú ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé plány pod Dubňom: V Žiline chcú postaviť nový výrobný komplex!
Zdroj: TASR

Firma Sungwoo Hitech Slovakia plánuje v Žiline výstavbu a prevádzku nového výrobného komplexu na zabezpečenie výroby plechových komponentov pre automobilový priemysel. Vyplýva to zo zverejneného investičného zámeru (EIA) spoločnosti.

Jestvujúca výroba pracuje v nepretržitej prevádzke, v novej výrobnej hale sa tiež uvažuje o trojzmennej prevádzke. Budúca štruktúra pracovníkov predpokladá, že v každej z troch zmien bude pracovať 100 výrobných pracovníkov, z toho 85 percent mužov a 15 percent žien.

Prevádzka objektu bude podľa zámeru pozostávať zo zabezpečenia výroby plechových komponentov pre automobilový priemysel. Ide o poloautomati­zované alebo plnoautomatizo­vaného zvárania výliskov z plechu do finálnych produktov, karosárskych dielcov, napríklad dverí, podláh, čiel kapôt, striech a podobne. Vlastná výroba výliskov z plechu je zabezpečená zo závodu Sungwoo Hitech v Ostrave, odberateľom karosárskych dielcov je automobilka KIA Slovakia.

„Kapacity existujúceho výrobného objektu vzhľadom na intenzifikáciu výroby automobilov nepostačujú pokryť ďalšiu expanziu výroby, nakoľko v jestvujúcich priestoroch nie je možné zabezpečiť jej ďalšie rozšírenie,“ zdôvodnila investíciu firma.

V porovnaní s jestvujúcou produkciou nedôjde podľa spoločnosti k žiadnej zmene výrobného sortimentu ani k zmene technologického procesu. „Vybudovaním nových výrobných priestorov sa zníži intenzita kamiónovej dopravy medzi spoločnosťami Sungwoo Hitech v Ostrave a Sungwoo Hitech v Žiline,“ dodala spoločnosť v zámere.

Sungwoo Hitech je dodávateľom komponentov pre spoločnosti Hyundai Motors a KIA Motors. Sungwoo Hitech Slovakia, s. r. o., Žilina, vznikla v roku 2006, predmetom jej činnosti je najmä výroba kovových konštrukcií, výroba motorových vozidiel vrátane ich motorov, ako aj výroba karosérií pre motorové vozidlá. Eviduje základné imanie vo výške 8,44 milióna eur. Spoločníkmi žilinskej firmy sú juhokórejské subjekty Sung Woo Hitech Co. Ltd., I-zone Co. Ltd. a Lee Myung Keun.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM