Iveta Hrabovská Rôzne

Vianočné obdobie s bohatým programom: Na čo všetko sa v Žiline môžete tešiť?

Počas adventného obdobia pripravilo Mesto Žilina viaceré podujatia. Nenechajte si ujsť Mikuláša v meste, príchod Vianočného kamiónu, otvorenie sezóny lyžiarskeho strediska Vrátna a Big jump na Námestí Andreja Hlinku, či prihlásiť sa na Vianočný beh na Vodnom diele Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné obdobie s bohatým programom: Na čo všetko sa v Žiline môžete tešiť?
Foto: Iveta Hrabovská

Nezabudnite navštíviť aj tradičné vianočné trhy na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku.

Mikuláš v meste – štvrtok 6. decembra

Pre všetky deti i dospelých je pripravené stretnutie s Mikulášom, ktorý prejde cez jednotlivé mestské časti a sídliská a nakoniec zavíta na Mariánske námestie, kde sú od 16.00 hod. pripravené vystúpenia, rozprávka, darčeky od Mikuláša a program uzavrie koncert Žilinčana Tomáša Bezdedu s kapelou. „Milé deti a vážení rodičia, aj v tomto roku si vás dovoľujem pozvať na stretnutie s Mikulášom v našom meste, ktorý pripravil sladké odmeny pre všetky poslušné žilinské detičky,“ pozýva malých i veľkých primátor mesta Žilina Igor Choma. Presné miesta a časy príchodu Mikuláša nájdete na plagáte alebo TU..

Vianočné trhy – od 5. do 23. decembra

Vianočné trhy v Žiline každoročne vytvárajú slávnostnú vianočnú atmosféru v centre mesta a tešia sa obľube nielen medzi Žilinčanmi, ktorí sa radi stretávajú pri stánkoch s občerstvením. Pozývame preto všetkých na tradičné vianočné trhy plné remeselných výrobkov, dobrého jedla a pitia, ktoré budú tento rok prebiehať na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku od 5. do 23. decembra. Stánky s občerstvením budú otvorené až do 2. januára 2013.

Vianočný kamión – štvrtok 13. decembra

Vianočný Coca-Cola kamión dorazí na Námestie Andreja Hlinku vo štvrtok 13. decembra. Mikuláš privíta deti, ktoré budú mať možnosť sa s ním a so škriatkami odfotiť priamo v kamióne. Počas akcie bude prebiehať predaj darčekových predmetov, výťažok bude venovaný Diecéznej charite Žilina, ktorá sa okrem iného venuje starostlivosti o ľudí bez domova. Viac info TU.

Otvorenie lyžiarskej sezóny a Big jump – piatok 14. decembra

V piatok 14. decembra bude na Námestí Andreja Hlinku otvorená zimná sezóna lyžiarskeho strediska Vrátna. Môžete sa tešiť na zaujímavé informácie o regióne Malá Fatra, dozviete sa novinky z Vrátnej – Free Time Zone a popri tom si vychutnáte hudobné vystúpenia Folklórneho súboru Rozsutec, Homo Sapiens a DJs. Od 14.00 hod. si môžete priamo na Námestí Andreja Hlinku užiť exhibíciu skokov na snowboardoch a lyžiach do airbagu s názvom Big jump. Organizátormi podujatia sú Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra, Mesto Žilina a Universal media. Viac info TU. .

Vianočný beh – sobota 22. decembra

V sobotu 22. decembra sa uskutoční už 11. ročník Vianočného behu na Vodnom diele Žilina. Tak ako v minulom roku, už teraz je veľký záujem o prihlasovanie sa do všetkých kategórii a to nielen zo Žiliny a okolia, ale zvyšuje sa aj počet účastníkov zo zahraničia. Súčasťou akcie bude aj zimné plávanie v spolupráci s Klubom otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky. Vianočný beh organizuje Mesto Žilina pre širokú verejnosť, preto je štartovné 0 €. Všetky podrobnosti o kategóriách a prihlasovací formulár nájdete TU.

Silvester a ohňostroj v Žiline – pondelok 31. decembra

Mesto Žilina pripravilo aj silvestrovské oslavy. Hoci muselo Mesto znížiť náklady na silvestrovský program vzhľadom k nedostatku finančných zdrojov, rok 2013 privítame vďaka sponzorom s diskdžokejom na Mariánskom námestí. Novoročný ohňostroj bude v prípade priaznivého počasia odpálený z budovy Mestského divadla Žilina o polnoci. Suma za tohtoročný ohňostroj je rovnaká, ako za minulý rok, čiže okolo 2 000 €.

Vianočná výzdoba

Vianočná výzdoba sa v Žiline začala osádzať už od polovice novembra na tradičné miesta tak, ako po iné roky, vyzdobené je Námestie Andreja Hlinku, Národná ulica, Mariánske námestie s priľahlými ulicami a Ulica Antona Bernoláka („Bulvár“). Výzdoba na vianočných stromoch je aj v mestských častiach Žiliny. Nové ozdoby sa nedokupovali, opravovala sa pôvodná výzdoba, náklady na nákup nových žiaroviek, spojovacieho materiálu a doplňujúcich svetelných prvkov predstavovali približne 3 000 €.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM