Petra Janigová Kultúra

Začali sa ružomberské vianočné trhy

Za účasti silného vetra a dažďa sa včera poobede v centre mesta oficiálne začali vianočné trhy. V rámci podujatia Ružomberské Vianoce si až do štvrtka budúceho týždňa môžete okrem návštevy stánkov vychutnať aj bohatý kultúrny program.

Podujatie, ktorým vyvrcholí predvianočná časť Ružomberského adventného kalendára, na tribúne slávnostne otvoril primátor mesta Ján Pavlík. Prvý deň Ružomberských Vianoc potom svojím programom zahájili deti z materských škôl. Aj keď daždivé počasie bolo proti, prítomným zaspievali niekoľko vianočných piesní a podarilo sa im vyzdobiť aj pripravené stromčeky. Piatkový program napokon uzavrelo vystúpenie folklórneho súboru Salatín.

Bohatý kultúrny program sa ale včerajškom iba začal a pokračovať bude každý deň až do 22. decembra. Vystúpenia si môžete pozrieť vždy od pol štvrtej na tribúne pri Kultúrnom dome Andreja Hlinku. Na rozdiel od minulých rokov sa rozšíril aj vianočný jarmoček a stánkov s medovinou, vareným vínom a ďalšími tradičnými pochúťkami je tento krát o niečo viac. Ružomberské Vianoce by mali na najbližších šesť dní spríjemniť predvianočnú atmosféru v našom meste, organizátori dúfajú, že sa umúdri aj počasie.

PROGRAM:

17.12. – Vianočné melódie (ZUŠ Ľ. Fullu), Detské vianočné piesne (SZUŠ Alkana), Vianočný koncert (Juventus)

18.12. – Vianočný koncert (skupina Pas De Pitié z B. Bystrice)

19.12. – Vianočné pohladenie (ZŠ Bystrická cesta), Pásmo vianočných kolied a tanca (ZŠ Dončova), Vianočná pohoda (SZUŠ Dotyk)

20.12. – Vianočné tance a piesne (SZUŠ ĽTH a DFS Liptáčik), Že sa Kristus Pán narodil zvestujeme (ĽH FS Liptov)

21.12. – Živý Betlehem (DFS Cindruška z L. Hrádku), vystúpenie Anny a Simony Hulejovej, Vianočné koledy

22.12. – Vianočný koncert (Jocara)

SPRIEVODNÉ AKCIE:

16. – 21.12.2011 od 10:00 do 14:00 (pri tribúne) Prezentácia škôl a školských zariadení

20.12.2011 od 14:00 do 15:00 (centrum mesta) – Anjelikovia v meste Súkromná základná škola Dotyk organizuje spievanie kolied v cudzích jazykoch pod názvom Anjelikovia v meste.

21.12.2011 od 14:00 do 16:00 (átrium Hotela Kultúra) – Vianočná aukcia Základná umelecká škola Ľ. Fullu a Združenie pri gynekologicko – pôrodníckej klinike ÚVN SNP-FN Ružomberok organizujú Vianočnú aukciu prác žiakov ZUŠ Ľ. Fullu.

23.12.2011 od 15:30 do 19:30 (pri stromčeku) – Betlehemské svetlo IX. zbor skautov L. Krónera prináša Betlehemské svetlo pri vianočnom stromčeku.

Viano?né trhy
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM