Jozef Legéň Šport

Za 14 hodín zvládli skoro 1 000 km: Najstarší plavec má 90 rokov, najmladší len 5

Mesto Žilina v spolupráci s Mestskou krytou plavárňou Žilina usporiadali v piatok už 5. ročník Žilinskej plaveckej štafety, ktorej sa zúčastnili základné školy, stredné školy, športové kluby a široká verejnosť. Dokopy účastníci naplávali takmer 1000 km.

Ilustračný obrázok k článku Za 14 hodín zvládli skoro 1 000 km: Najstarší plavec má 90 rokov, najmladší len 5
Zdroj: Dnes24.sk

Minuloročný rekord 1 315 kilometrov sa síce prekonať nepodarilo, ale aj tak bola účasť vysoká. Žilinskú plaveckú štafetu podporili Asociácia športu pre všetkých Slovenskej republiky a Klub plaveckých športov Nereus.

Dokopy 760 plavcov

Na plavárni sa plávalo sa v piatok od 6.00 hod. až do 20.00 hod. Podujatia sa zúčastnilo 760 plavcov, ktorí preplávali 933 kilometrov a 800 metrov.

„Najmladším účastníkom bol 5-ročný Timko Kašuba, ktorý preplával 100 metrov. Najstarším účastníkom podujatia bol 90-ročný Evžen Protivínsky, ktorý preplával úctyhodných 600 metrov. Najdlhšiu vzdialenosť preplávali Jozef Kruták a Vladimír Marendiak zhodne po 10 000 metrov. Medzi školami najviac preplávali žiaci ZŠ Lichardova a to viac ako 34 kilometrov,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

Inštruktori im pomáhali

Žilinská plavecká štafeta patrí k podujatiam, na ktorom organizátori pripravujú pre účastníkov rôzne benefity v oblasti plávania. Inštruktori plávania účastníkom poradili a pomohli odstrániť chyby v plaveckom štýle a oboznámili záujemcov s technikou potápania či s vodným pólom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM