Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Z mesta sa budú vyvážať vianočné stromčeky: Odvoz začína o pár dní

Mesto Žilina aj v tomto roku zabezpečí odvoz vianočných stromčekov. Vykonajú ho spoločnosti zodpovedné za údržbu zelene v meste.

Ilustračný obrázok k článku Z mesta sa budú vyvážať vianočné stromčeky: Odvoz začína o pár dní
Zdroj: Mesto Žilina

Žilinská samospráva aj v tomto roku zabezpečuje odvoz vianočných stromčekov. Ekologické zhodnotenie živých vianočných stromčekov zabezpečia spoločnosti T+T a MGM Žilina, ktoré sa v meste starajú o údržbu zelene. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Zber a odvoz vianočných stromčekov začína budúci týždeň 14. januára 2019 a bude sa vykonávať priebežne podľa potreby.

„Odzdobené vianočné stromčeky na sídliskách je nutné uložiť na jedno miesto pri stojiskách na kontajnery. Existuje tiež možnosť priviezť stromček osobne a bezplatne ho odovzdať do zberne odpadov, ktorá sa nachádza pri skládke tuhého komunálneho odpadu v Považskom Chlmci,“ uviedla Zigová. Zberňa je otvorená počas pracovných dní v čase od 10.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 12.00 hod. Takto odovzdané stromčeky sa následne štiepkujú a štiepka sa kompostuje, prípadne sa využíva ako mulčovací materiál pri nových výsadbách.

„V tejto súvislosti by sme chceli požiadať obyvateľov o zhovievavosť pri odvoze nielen stromčekov, ale i vývoze komunálneho odpadu. Aktuálna situácia v súvislosti so zimnou údržbou, nám totiž nie vždy dovoľuje zabezpečiť vývoz podľa harmonogramu práve z dôvodu zhoršenej zjazdnosti ciest,“ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM