Webnoviny - Futbal

Weiss st. aj Hamšík chcú hrať ďalšiu kvalifikáciu v Žiline

Vynikajúcou atmosférou ozdobili fanúšikovia utorňajší medzištátny priateľský zápas medzi futbalistami Slovenska a Čile (1:2).

Na štadióne pod Dubňom v Žiline ich síce bolo len o približne 4-tisíc viac ako v sobotu na Tehelnom poli na dueli SR – USA (1:0), no v útulnom stánku MŠK, momentálne najmodernejšom na Slovensku, ich bolo neopísateľne viac cítiť ako v Bratislave. Už počas rozcvičky výborne komunikovali s moderátorom, od úvodu duelu sa starali o mexické vlny a neustále povzbudzovali svojich miláčikov.

Výbornú atmosféru vyzdvihol na pozápasovej tlačovej konferencii aj hlavný kormidelník Slovenska Vladimír Weiss st. „Chcel by som sa poďakovať organizátorovi tohto stretnutia, ktorý vytvoril podmienky dôstojné slovenskej reprezentácii. Moja vďaka patrí aj skvelým divákom. Žilina je určite miesto, kde sa budú hrať súboje ďalšej kvalifikácie,“ skonštatoval 45-ročný lodivod A-tímu SR, ktorý svojich zverencov priviedol prvýkrát v histórii na záverečný turnaj majstrovstiev sve­ta.

Podobný názor vyslovil aj nový kapitán slovenského národného výberu Marek Hamšík, ktorý mal na rukáve pásku v oboch novembrových prípravných dueloch proti USA aj Čile. Zatiaľ čo proti Spojeným štátom americkým nastúpili domáci na takmer nehrateľnom trávniku a pred poloprázdnymi tribúnami, v utorok večer pod Dubňom bolo všetko v neporovnateľne lepšom stave. Vyhrievaný trávnik síce viac sedel technickým Juhoameričanom, v porovnaní so sobotou sa však určite hralo lepšie aj Slovákom. „Ak by som si mal vybrať ja, určite by som zápasy nasledujúcej kvalifikácie hral radšej v Žiline. Je tu krásny štadiónik a keď bolo vypredané na prípravný zápas, určite by to tak bolo aj v ´ostrom´ dueli. Ľudia sú veľmi blízko trávnika, a to je cítiť,“ vychválil atmosféru a podmienky na severe Slovenska 22-ročný stredopoliar talianskeho SSC Neapol Marek Hamšík.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM