Igor Petrík Správy

Vyrobil Saganov bicykel zo striebra: Študent očaril porotu aj otca žilinského rýchliku

Žilinský rodák a úspešný cyklista Peter Sagan je vzorom nie len v športe. Svojimi výkonmi inšpiroval študenta Súkromnej školy úžitkového výtvarníctva Marka Hrehu pri tvorbe jeho umeleckého objektu.

Ilustračný obrázok k článku Vyrobil Saganov bicykel zo striebra: Študent očaril porotu aj otca žilinského rýchliku
Zdroj: Dnes24.sk

Šperk vytvorený študentom kremnickej Školy úžitkového výtvarníctva zaujal aj porotu v súťaži Študentský šperk roka 2013. Za malý strieborný bicykel získal Marko ocenenie a dokonca už má aj kupca.

Odmietol finančnú odmenu

Marko ako dlhoročný obdivovateľ Petra Sagana ale finančnú odmenu za svoje dielo odmietol. Jeho cieľom bolo stretnúť sa s Petrom Saganom a osobne mu šperk odovzdať.

Na oplátku návšteva

Jeho prianie sa začalo napĺňať, keď sa škola zúčastnila odovzdávania cien na ankete Zlatý pedál. Marko sa osobne stretol s otcom Petra Sagana a jeho športovým manažérom Jozefom Korbelom. ,,Na Zlatom pedáli mal možnosť osobne odovzdať Petrovmu otcovi strieborný bicykel a získali sme prísľub, že obaja na jar sú ochotní uskutočniť v našej škole besedu. Už teraz sa tešíme, že vďaka Markovi a jeho zanietenosti budeme môcť v našej škole privítať takú vzácnu návštevu," neskrýva radosť riaditeľka školy Katarína Ľuptáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM