Martina Betušová Šport

Vynovená žilinská hala na Rosinskej: Čo všetko nás čaká na otváračke?

Športová hala pri Spojenej škole na Rosinskej ceste prešla rekonštrukciou. Zmodernizovaná hala ponúka nové možnosti športového využitia v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Vynovená žilinská hala na Rosinskej: Čo všetko nás čaká na otváračke?
Zdroj: TASR

Rekonštrukciu a modernizáciu športovej haly financoval Žilinský samosprávny kraj. Investoval do nej 800-tisíc Eur. Ako informoval žilinský župan Juraj Blanár, hala disponuje špeciálne odpruženou palubovkou, novými šatňami, vstupnými dverami aj hygienickými zariadeniami.

"Športovci budú mať kvalitné podmienky pre trénovanie aj profesionálne zápasy,“ dodáva Blanár.

Vynovená hala sa má stať športovým srdcom Žiliny. Ako jediná hala svojho typu spĺňa podľa hovorkyne ŽSK Lenky Zátekovej parametre na organizáciu najvyšších športových súťaží a turnajov. Ako ďalej informovala, počíta sa s tým, že halu budú využívať nielen študenti, ale aj športové kluby a široká verejnosť.

„Trénovať sa tu bude dať 13 športov, a to basketbal, volejbal, futbal, futsal, florbal, stolný tenis, gymnastika, tenis, hádzaná, vybíjaná, nohejbal a rovnako netradičné športy, ako je ringet či frisbee,“ zdôraznila M. Wienerová, riaditeľka SŠ na Rosinskej ceste.

Slávnostné otvorenie sa bude konať 4. mája 2017 od 16.00 hod. Podujatie bude moderovať Slávo Jurko. Podľa Zátekovej na vás čakajú ukážky aktivít basketbalistov, atlétov, džudistov, gymnastiek aj florbalistov. Počas slávnostného otvorenia budete mať možnosť zdolať napríklad aj žilinských Šošonov. Pokus o nový žilinský futbalový rekord bude spočívať v strelení väčšieho množstva gólov do ich bránky, doplnila Záteková.

„Prídu aj aktuálni futbaloví majstri Slovenska z MŠK Žilina, ktorí si zahrajú exhibičný zápas s mladými reprezentantmi, žiakmi Spojenej školy. Pre návštevníkov sme pripravili tiež autogramiádu futbalistov a rôzne športové aktivity pre deti i dospelých,“ dodáva žilinský župan.

Vstup na celé podujatie je bezplatný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM