Jakub Forgács Rôzne

Voľby europoslancov v Rajeckých Tepliciach: K urnám pristupujú aj kúpeľní hostia

Zástupcov do Európskeho parlamentu (EP) volia aj v Rajeckých Tepliciach. Do dvoch volebných okrskov v priestoroch mestského úradu prichádzali dnes ráno voliči iba sporadicky.

Ilustračný obrázok k článku Voľby europoslancov v Rajeckých Tepliciach: K urnám pristupujú aj kúpeľní hostia
Zdroj: TASR

Jedným z nich bola pani Alžbeta zo Šamorína, ktorá prišla na liečenie do Rajeckých Teplíc deň pred voľbami. „Vopred som vedela, že idem na liečenie, tak som si vybavila voličský preukaz v Šamoríne odkiaľ pochádzam. Lebo ja poctivo volím všetko, čo chcem voliť. Voličský preukaz som si už vybavovala, lebo som veľký cestovateľ a keď sa volí, idem aj s voličským preukazom. Počas kampane som si vypočula kandidátov do EP. Ale bola som už predtým rozhodnutá. Dlhodobo viem, koho chcem voliť a to je pre mňa podstatné,“ povedala pani Alžbeta.

Na voľbách sa pravidelne zúčastňuje aj František (50) z Rajeckých Teplíc, ktorý bol tiež jedným z mála dopoludňajších voličov. „Usilujem sa pravidelne voliť. Mám dlhodobo vybrané. Kampani sa veľmi nevenujem, lebo volím rovnako a veľmi ju nesledujem,“ skonštatoval František.

Kúpeľné mesto Rajecké Teplice má podľa primátora Petra Dobeša zhruba 2 150 oprávnených voličov, ktorí môžu odovzdať hlasy v troch volebných miestnostiach. Dve sú priamo v mestskom úrade a tretia v miestnej časti Poluvsie. „Sme nielen centrom turistického ruchu, ale aj kúpeľným mestom a chodia aj voliči s voličskými preukazmi. Nie sú to len pacienti, ale i návštevníci, hostia, turisti. Dnes je krásny deň, preto určite očakávame väčší počet ľudí. Máme tu viacero podujatí, takže sa určite nájdu ľudia, ktorí nebudú stíhať doma odvoliť a prídu s voličskými preukazmi. My sme vydali zhruba dve desiatky voličských preukazov,“ dodal Dobeš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM