Iveta Hrabovská Iné športy

Vodní zjazdári bez medaily: Môžu za to odrezané prsty!

Na 28. majstrovstvách sveta zjazdárov na divokej vode vo Francúzsku Slováci naozaj prekvapili. Prvý krát od roku 1993 ani raz nefigurovali na stupni víťazov.

Za neúspechom nebol ani vek, ani slabý tréning[/color][/si­ze]

Jedenásťnásobní majstri sveta Vladimír Vala – Jaroslav Slučik už zažili vo svojej hviezdnej kariére takmer všetko, no taká obeť, akú položil na oltár slávy Jaroslav Slučik, sa považuje v každom športe za niečo výnimočné a nevídané. Tesne pred MS si Jaroslav Slučik na cirkulárke takmer odrezal dva prsty ľavej ruky a napriek tomu nastúpil. Ak by sa rozhodol inak, nabúral by všetky predsavzatia a aj kolektívnu silu družstva, ktoré na MS cestovalo v role úradujúcich majstrov sveta.

Valove poďakovanie[/co­lor][/size]

Vladimír Vala formuloval veľké poďakovanie a nad mekkou vodáckeho sna riekou Isere v Bourg St. Maurice zazneli jeho slová ako úprimná spoveď:**// „Celý týždeň som jazdil v lodi s človekom, ktorý si takmer odrezal na cirkulárke prsty a ktorý nepovedal, je to v háji, jeden prst je rozrezaný, z druhého kus chýba, bolí to ako čert, nikam nejdem, je po sezóne. Sluko vymenil pokojnú liečbu a dlahu za niečo, čo si ťažko môže niekto predstaviť. Porezané prsty si len zošil a vyhlásil, ideme do toho."// **

Aj napriek veľkej bolesti bojovali[/color][/si­ze]

Vladimír Vala otvorene povedal, ako veľmi chceli práve za tohto stavu uspieť: „Nikto nevie posúdiť, čo sme prežívali, čo všetko obetovali, ako veľmi túžili uspieť a rozšíriť zbierku medailí. Skúsili sme a nešlo to.“ Zábery pádla s čerstvo zošitými prstami by striktne odmietol každý traumatológ, Jaroslava Slučika však nikto neodhovoril. Ako povedal Vladimír Vala, počas jazdy chýbala zažitá istota: "V ruke nebola opora, aj to šialene bolelo. Neviem síce ako veľmi, pretože sme si navykli nesťažovať sa, ale po každom tréningu mu prsty navreli ako jedna veľká hrča. Ani za tohto stavu sme si nepripúšťali, že sa trebárs prevrátime.

Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM