Šport

Vodné dielo ožije: Vianočný beh už túto sobotu

V poradí 11. ročník Vianočného behu sa uskutoční na Vodnom diele Žilina už túto sobotu 22. decembra. Tak ako v minulom roku, aj teraz bol veľký záujem o prihlasovanie sa do všetkých kategórii a zvyšuje sa aj počet účastníkov zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Vodné dielo ožije: Vianočný beh už túto sobotu
Foto: Iveta Hrabovská

Výkonnostní ale aj rekreační bežci si môžu vyskúšať trať, ktorá im najviac vyhovuje a to od 1 km až po maratón. Súčasťou akcie bude aj zimné plávanie v spolupráci s Klubom otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky, prípadne aj nečlenov – otužilcov. Vianočný beh organizuje Mesto Žilina pre širokú verejnosť, preto je štartovné 0 €.

„Už dva týždne pred týmto športovým podujatím mesta Žilina bol prekonaný účastnícky rekord. Nečakali sme, že o podujatie, ktoré sa koná len dva dni pred Štedrým dňom, bude taký veľký záujem. Momentálne je prihlásených 600 bežcov, čo nás nesmierne teší. Na druhej strane nás to zaväzuje, aby sme organizačne zvládli takýto nápor športovcov. Z dôvodu veľkého záujmu je už registrácia účastníkov zastavená,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Zahraničná podpora

Vianočného behu sa zúčastnia nielen Žilinčania, ale dokonca aj zahraniční priaznivci behu, napríklad z Českej republiky, Nemecka, Talianska, Poľska či USA. Každoročné športové podujatie získalo na popularite od vtedy, keď sa behy presunuli na hrádzu Vodného diela. Ďalším obrovským prínosom je, že súťažiaci si môžu vybrať z viacerých bežeckých tratí (1 km, 8 km, polmaratón a maratón).

Súčasťou 11. ročníka bude kultúrny program a bežcom bude do rytmu vyhrávať tradičná ľudová hudba. Pre každého vopred prihláseného účastníka je pripravená vianočná kapustnica.

Všetky podrobnosti nájdete na tejto stránke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM