Správy

Vodiči, dávajte si bacha: Na týchto cestách sa robí poľadovica, policajti už evidujú viaceré búračky

Vodiči dávajte si na cestách pozor! Na viacerých úsekoch ciest v našom kraji sa robí poľadovica, miestami je zľadovatený sneh v hrúbke 1 cm.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, dávajte si bacha: Na týchto cestách sa robí poľadovica, policajti už evidujú viaceré búračky
Zdroj: Dnes24.sk

Policajti upozorňujú, že na cestách v Žilinskom kraji (najmä cesta I/11 Žilina – Čadca, cesta I/18 Žilina – Martin, cesta I/59 Ružomberok – Donovaly, úsek medzi obcami Párnica a Zázrivá) sa tvorí poľadovica. Muži zákona v súčasnej dobe evidujú už viaceré dopravné kolízie. „Polícia z uvedeného dôvodu žiada vodičov, aby pri jazde zvýšili pozornosť, znížili rýchlosť jazdy a prispôsobili ju stavu a povahe vozovky. Taktiež je potrebné dodržiavať väčšie vzdialenosti medzi vozidlami,“ uvádza žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Podľa informácii webu Slovenskej správy ciest sa na ceste I/72 Kráľova Lehota – Čertovica je zľadovatený sneh do hrúbky 1 cm. Na cestách nižších kategórií v okolí Kremnice, Jasnej, Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša je miestami zľadovatený sneh v hrúbke 1 cm.

Mimoriadne tragický začiatok roka na našich cestách priniesol už množstvo smrteľných havárií. Policajti upozorňujú vodičov, aby dbali bezpečnosť. „Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Čo obzvlášť platí pri nepriaznivých poveternostných podmienkach. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.“ hovorí Moravčík

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM