Hokej

Vlci ukončili čiernu sériu prehier: V susedskom derby nás podržal brankár Mikoláš

Konečne sa vlkom podarilo prelomiť čiernu sériu prehier. V susedskom derby na domácom ľade si Žilinčania vybojovali proti Martinu cenné body. Asistent trénera vydvihol celý kolektív, avšak v krízových momentoch vlkov najviac podržal mladý brankár Maroš Mikoláš.

Ilustračný obrázok k článku Vlci ukončili čiernu sériu prehier: V susedskom derby nás podržal brankár Mikoláš
Zdroj: TASR

MsHK DOXXbet Žilina – MHC Mountfield Martin 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 37. Valášek, 38. Buc, 59. T. Varga, 60. Buc – 32. Ďatelinka. Vylúčení: 3:5,
presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Müllner – Šefčík, M. Valach, 1397 divákov

V Žiline sa hral v prvej tretine viac bojovný hokej, ako sa aj od mužstiev z dolného pólu tabuľky očakávalo. Martin si vypracoval úvodný tlak, z ktorého však vyťažil len pokus Lukáša Klímu, ktorý takmer prepadol za Mikolášov chrbát. V 10. minúte sa puk odrazil do dobrej pozície k Cígerovi, ktorý spomedzi kruhov napálil vedľa brány. Ten istý hráč sa o malú chvíľu ocitol sám pred Mikolášom, ale z bezprostrednej blízkosti nedokázal puk pretlačiť do siete.

V prostrednej časti sa obraz hry nezmenil. Dlho sa nič neudialo, až kým v 32. minúte nenašiel Markovič pred bránou Ďatelinku a ten z prvej poslal puk pomedzi betóny domáceho brankára. Zvýšiť vedenie hostí mohol Markovič, ktorý sa predral až pred Mikoláša, ale ten jeho úmysel vystihol. Domáci vyrovnali počas presilovej hry, v ktorej strelu Ostrčila od modrej čiary mazácky tečoval Valášek. O necelé dve minúty Žilina vyhrávala, keď Klouda vyhral vhadzovanie v útočnom pásme a Buc bez prípravy prekvapil Čecha.

V záverečnom dejstve sa hralo vysoko takticky. V 46. minúte mohol pridať tretí gól domácich Valášek, ktorý sa preštrikoval až pred Čecha, puk z jeho hokejky už smeroval do siete, ale vo vzduchu ho Ďatelinka dokázal v poslednej chvíli odpáliť do bezpečia. V ďalšom priebehu to už bol súboj martinských útočníkov so žilinským brankárom Mikolášom. Najviac hrozila elitná formácia, ale najväčšiu možnosť spálil v 58. minúte Themár, ktorý z bezprostrednej blízkosti namieril len do žilinského gólmana. Domáci úplne stratili dych, ale zdrvujúci tlak súpera dokázali ubrániť. Navyše, 75 sekúnd pred sirénou sa dostal k puku sám pred Čechom Tibor Varga a zvýšil na 3:1. V samom závere sa ešte nechal vylúčiť Ďatelinka a v početnej výhode pridal štvrtý gól svojho tímu Buc. Žilina si tak v dôležitom súboji pripísala všetky tri body a prerušila šnúru siedmich duelov bez víťazstva.

Hlasy po zápase

Patrik Groma, asistent trénera Žiliny: „Po čiernej sérii prehier sme začali tak, ako sme si predstavovali. Hráči bojovali, vypracovali si veľa šancí, ktoré však, bohužiaľ, nevyužili. Keď sa súper v druhej časti dostal do vedenia, začal sa zápas lámať. Chlapcom patrí obrovská vďaka za to, že zabojovali a zápas zvrátili. Chcem tiež vyzdvihnúť výkon mladého Maroša Mikoláša, ktorý nás podržal v zlomových momentoch. Konečne sme po nepriaznivých výsledkoch dokázali uspieť.“

Daniel Babka, tréner Martina: „Hráči cítili dôležitosť zápasu. Viazla nám kombinácia, neboli sme v takom pohybe, v akom sme chceli. I tak sme si dokázali vypracovať viacero sľubných šancí, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. V druhej časti sme sa dostali do vedenia a vyzeralo to tak, že by sme mohli uspieť. Avšak namiesto toho, aby sme išli do vedenia 2:0, urobili sme faul, súper vyrovnal a o pár sekúnd išiel do vedenia. Hoci sme sa snažili hrať aktívne a pokúšať sa o zvrátenie duelu, nepremenili sme viacero čistých šancí. S jedným gólom sa uspieť nedá a z tohto pohľadu sme si víťazstvo nezaslúžili.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM