Hokej Šport

Víťazstvo po štyroch prehrách: Žilina zdolala na domácom ľade Banskú Bystricu

Žilina porazila na domácom ľade úradujúceho majstra Tipsport ligy HC '05 iClinic Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo po štyroch prehrách: Žilina zdolala na domácom ľade Banskú Bystricu
Zdroj: MsHK Žilina

Žilinskí vlci vytrápili Banskú Bystricu na domácom ľade, keď vyhrali 3:2 po predĺžení. "Teší ma víťazstvo po štyroch prehrách, teší ma zlepšená defenzíva a chlapci splnili to, čo sme im hovorili pred zápasom. Som rád, že sme zvíťazili, výhra nám pomôže, chalani odovzdali na ľade všetko. Chcem ešte vyzdvihnúť výkon brankára Maroša Mikoláša, ktorý nás výrazne podržal v kritických momentoch.“ uviedol tréner Žiliny Pavel Paukovček.

Banskobystričania začali v stredoslovenskom derby lepšie, ale ich prvý gól, ktorý po chybe domácich na modrej a nájazde na Mikoláša strelil Kabáč, nakoniec po konzultácii s videorozhodcom rozhodcovia neuznali. O chvíľu však hrali hostia prvú presilovku a po skrumáži ju využil v 4. min Tamáši. Hostia mali navrch, domáci sa síce snažili, ale robili vzadu veľké chyby a len vďaka reflexom Mikoláša v bráne neinkasovali viac gólov. Pri ďalšej presilovke hostí však bol aj Mikoláš bezmocný, keď hostia vykombinovali brániacu sa štvoricu a Šťastný do odkrytej brány skóroval. Aj barani však spravili chybu pred Barošom a Dominik Rehák nemal problém zblízka upraviť na 1:2, čo bolo aj konečné skóre prvej tretiny.

V druhej tretine mali hneď v úvode Žilinčania výhodu presilovky, ale iba potvrdili, že im táto herná situácia zatiaľ robí v sezóne veľké problémy. Hostia sa však postupne prispôsobili hre domácich, veľa hokejovej krásy riedko zaplnené tribúny nevideli a ani barani nedokázali využiť presilovku v polovici zápasu. Hokej s množstvom nepresností a sem – tam peknou akciou pokračoval aj naďalej a diváci sa gólu v druhej dvadsaťminútovke nedočkali.

Žilinčania sa ubránili v úvode tretej tretiny početnej výhode hostí a následne sa tlačili do zakončenia, ale vyrovnať sa im nepodarilo ani z veľkej skrumáže pred Barošom. O pár minút sa dostali k presilovke aj vlci, ale Baroša vážnejšie neohrozili. V 48. min Mikoláš fantasticky zachránil domáci tím od tretieho inkasovaného gólu, keď zmaril šancu Vargovi. Ani ďalšia presilovka Žiliny neskončila gólom a vlkom už neostávalo veľa času na vyrovnanie. Navyše šiel necelých osem minút pred záverom zápasu na trestnú lavicu na štyri minúty kapitán Žiliny Balej a domáci sa s vypätím síl bránili tlaku Banskej Bystrice. Päť minút pred koncom zahodil šancu na gól Asselin, keď netrafil úplne odkrytú bránu Žiliny, a tá nemohúcnosť hostí potrestala. V 58. min. potiahol puk do pásma Huna, obišiel s ním bránu a po jeho prihrávke na modrú Matejka strelou švihom vyrovnal. Zúfalý tlak majstra nepriniesol gól, a tak nasledovalo predĺženie. V ňom hostia zahodili opäť nemožné, vyznamenal sa Mikoláš a vlci potom z protiútoku v 62. min. rozhodli zápas, keď sa na tretí raz presadil Bárta.

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:2 pp (1:2, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 18. Dom. Rehák (Beránek, Jankovič), 58. Matejka (Rud. Huna), 62. Bárta (Piegl) – 4. Tamáši (Asselin, Faille), 17. A. Šťastný (Miller, J. Sýkora).
Rozhodovali: Goga, Haszonits (Maď.) – Vyšný, Soltész (Maď.) Vylúčení: 6:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0., 423 divákov

Zostavy:

Žilina: Mikoláš – Žilin, Jankovič, Bagin, Kučný, Matejka, Piegl, Mendrej – Balej, Húževka, Bárta – Rud. Huna, Surovka, Jenčík – Hvila, D. Rehák, Beránek – Sikela, Ondruš, Hrazdíra

Banská Bystrica: Baroš – Marshall, Ďatelinka, Kubka, Miller, K. Sloboda, Mihálik, Giľák, Biro – Asselin, Faille, A. Šťastný – J. Sýkora, Zigo, R. Varga – Belluš, T. Surový, Tamáši – Kabáč, Češík, T. Törok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM