Soňa Vanovčanová Kultúra

Víkendová zábava v Žiline: Pozrite PREHĽAD

Víkend je pred nami a s ním množstvo podujatí a zábavy. Napriek tomu, že už odpočítavame dni do Veľkej noci, je z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová zábava v Žiline: Pozrite PREHĽAD
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Divadelné predstavenie:

Sexuálna perverzita v Chicagu

Piatok, 16. februára, 19:00 hod., Veľká sála Mestského divadla

Kontroverzná, provokatívna a štipľavo-vtipná čierna komédia o tom, ako sa navzájom duševne a telesne mrzačíme. Šteklivá inscenácia hry Sexuálna perverzita v Chicagu v réžii Jána Štrbáka rozpráva o kvartete hrdinov, ktorí sa zábavou, sebavedomým jazykom a snahou vybočiť z normy bráni pred zlyhaním v láske. Rafinovane a najradšej bez záväzkov sa snažia ovládať svoju žiadostivosť a túžby. Akékoľvek hlbšie vzťahy sú už vopred odsúdené na zánik. Ich sexuálne úlety a energia výrečnosti len maskujú osamelosť a neschopnosť naozajstných citov.

Koncert:

Galakoncert českej speváckej hviezdy „Moje najmilšie“

Piatok, 16. februára, 19.00 hod., Dom umenia Fatra

Fašiangovú atmosféru plnú veselej nálady príde vyčariť do Domu umenia Fatra česká mezzosopranistka Andrea Kalivodová. Očarujúca česká speváčka zaspieva slávne svetové operné árie a najobľúbenejšie muzikálové piesne. Program koncertu doplnia nesmrteľné orchestrálne melódie. Dirigentom koncertov bude v Žiline obľúbený český dirigent Leoš Svárovský.

Koncert:

Ostrov Hudby Tour – Autumnist, Stroon

Piatok, 16. februára, 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Koncert k druhému ročníku kompilácie Ostrov Hudby, ktorého cieľom je vzájomná pomoc a propagácia slovenskej hudby doma aj v zahraničí.

Projekt Vlada Ďurajku Autumnist je širokospektrálny mix ambientu s hip-hopom či breakbeatom, k tomu hi-tech postupy kombinované s lo-fi popom a filmová atmosféra v kontraste s mimozemským folklórom. Naživo Autumnist vystupuje ako 5-členná kapela s vlastnou synchronizovanou videoprojekciou.

Stroon je nevšedný hudobný chameleón otvorený snáď všetkým žánrom. Jeho posledný album bol spomienkou na metalové časy spojenou so zvukmi vibrafónu a najnovšia skladba Lonely Spire je zase pohľadom na súčasnú klubovú elektro scénu.

DJ party:

★enjoy friday s DJ Martin Frost DJ SIMO a DJ Staffo

Piatok, 16. február, 22.15, *enjoy klub Žilina

Piatok s trojicou DJs Martin Frost, DJ Simo a DJ Štaffo. Druhý Alternatíva stage ponúkne #Feelit party, ktorou sa ti dostane pod kožu DJ Marek Deagon s jeho setom počas celej noci. Marek naberal inšpirácie a skúsenosti na Ibize kde od roku 2015 hral vo viacerých podnikoch aj s vlastnými projektami a vracia sa späť do *enjoyclub-u.

Kultúrne podujatie:

Valentín na Lietavskom hrade 2018

Sobota, 17. február, 11.00 hod., Lietavský hrad

Na Lietavskom hrade sa uskutoční v poradí už 10.ročník akcie s názvom Valentín na Lietavskom hrade. Podujatie je vhodné aj pre nezamilovaných. Konať sa bude v sobotu, 17. februára 2018, kedy budú už od 11:00 hod. vítať všetkých návštevníkov členovia Združenia na záchranu Lietavského hradu s klobáskami, čajom, rumom, vareným vínom, prehliadkou hradu a nových priestorov i tombolou s výbornými cenami.

Občerstvenie na nádvorí hradu bude za dobrovoľný príspevok, ktorý poslúži na opravy hradu Lietava. Počas akcie bude v prevádzke hradnej pivnice prebiehať bufet s posedením pri hrejivom krbe.

Divadelné predstavenie:

Vzkriesenie

Sobota, 17. február, 18:00 hod., Mestské divadlo, Žilina

Vzkriesenie autora Daniela Doubta prináša inteligentný humor, miestami možno trochu drsný a suchý. Ústrednou témou je tu osudovosť lásky a viera v Boha. Vtipná hra je plná slovnej komiky a situačných gagov a tiež odkazov skrytých pod povrchom banálneho príbehu. Avšak táto banalita je tu podaná s iróniou a vzápätí prevrátená na ruby a prekvapujúco vystupňovaná do polohy odporujúcej logike. Vzkriesenie sa odohráva v ruskom vydavateľstve, ktoré je existenčne závislé na slávnom spisovateľovi, ktorého knihy vydáva.

DJ party:

Last 20 Years Music *enjoyclub s DJ Mirec

Sobota, 17. február, 22.15, *enjoy klub Žilina

V sobotu nás čaká ozajstná chuťovka. Bude sa hrať len to najlepšie z najlepšieho. Na stage nám zosumarizuje roky 1997 až 2017 Dj Mirec, ktorý pôsobil v žilinských kluboch práve v tomto období a to všetko nie len zvukom, ale aj obrazom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM