Zuzana Gadušová Kultúra

Víkend je tu: Pozrite si náš výber akcií!

Tento víkend si môžu Žilinčania vyberať či už zo športových aktivít, alebo v rodinnom kruhu. Pozrite si zaujímavé tipy kam cez víkend vyraziť. Či už na hodovačku, tancovačku, alebo športovačku :)

Ilustračný obrázok k článku Víkend je tu: Pozrite si náš výber akcií!
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiline vzniklo ojedinelé podujatie na Slovensku, a to súťaž trojčlenných štafiet v zložení cyklista – letec – bežec. Podujatie sa uskutočňuje na Veľkom Straníku a zúčastňujú sa ho družstvá z Čiech i zo Slovenska. Pretekári štartujú na Straníku a trať vedie cez obce Teplička nad Váhom a Zástranie. Súťaž je veľmi náročná a športovci musia prekonávať veľké výškové prevýšenie. Žilinská sedemstovka – paragliding, beh, bicykel takýto trojboj uvidíte v Žilina už 18.10. 2014 túto sobotu.

Beh, chôdza po lane, Šokošou a aj predstavenie kúzelníka vám nedovolia ani na chvíľu sa nudiť. Aj pre decká máme aktivitu, ktorej neodolajú. Skákací hrad nenechá žiadneho predškoláka pokojným, kto príde môže si neobmedzene zaskákať. Beh do neba 2014 o 13:00 hod. v Bôrickom parku, budova EUROHOMESTAR – 23 poschodí.

Ďalšie v poradí 16. pokračovanie jednej z najdlhšie fungujúcich parties na Slovensku. Disko párty vás bude baviť 18. októbra v Žiline pod názvom Reaction Control 16 v našom meste Žilina v Enjoy clube v sobotu od 21:30 hod.

Zabavte sa s vašimi ratolesťami. Detská súťaž v lietaní šarkanov sa uskutoční tento víkend. Už 9. ročník detskej súťaže v lietaní šarkanov, ktorá bude v nedeľu 19. októbra 2014 od 14.00 hod. na lúke za konečnou zastávkou trolejbusov – Stodolova ulica na sídlisku Hájik v Žiline.

Kuchyňa starých materí – Zabíjačkové hody sa tiež uskutoční tento víkend. Kde na vás čakajú? V úžastnom prostredí v nedeľu 19. októbra 2014, v Skanzene vo Vychylovke. Poslednýkrát v tomto roku si môžete pozrieť funkčnosť starých dobových peci, ktoré nám verne slúžili počas tohtoročnej sezóny na prípravu jedál starých mám. Určite si každý návštevník priznal, že jedlo pripravené na tejto piecke má inú chuť, ako keď si ho pripraví sám doma.

Vtipná, satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky s názvom Konfety. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Prídite si pozrieť ako to dopadne dnes17.10. 2014 o 18:00 hod. v Žilinskom Mestskom divadle.

Ďalší zaujímavý príbeh ponúka program Mestského divadla v Žilina v sobotu 18.10. 2014 o 18:00 hod. s názvom Babyboom. Príbehy troch párov, ktoré v rôznom citovom a psychickom rozpoložení čaká v čase Vianoc to isté: cesta do pôrodnice a príchod potomka. Situácia je to náročná, až hraničná. Každý z účastníkov prežíva tieto vzrušujúce okamihy narodenia nového života po svojom: hystericky, flegmaticky, odovzdane, nezúčastnene, rozvážne..

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM