Tlačové správy

Viete čo je virtuálna kancelária?

Ak sa chcete oslobodiť od zamestnávateľa, jednou z možností je založiť si vlastnú firmu. Pocit slobody, toho, že konečne zarábate na seba a nikto vás neobmedzuje a nespochybňuje správnosť vašich rozhodnutí.

Ilustračný obrázok k článku Viete čo je virtuálna kancelária?
Zdroj: Dnes24.sk

Robíte biznis podľa seba a hneď sa vám ľahšie dýcha. Teda do doby, kým neprídete na to, že proces založenia spoločnosti je pomerne zdĺhavý, plný byrokracie a nezmyselného vypĺňania formulárov. To, čo by sa dalo urobiť cez internet za pol hodinu, trvá približne 14 dní. Ešte pred týmto procesom by ste však mali vedieť, či chcete virtuálnu kanceláriu alebo regulárne sídlo spoločnosti. Aký je medzi nimi rozdiel?

Čo je virtuálna kancelária

Sídlo spoločnosti je adresa, na ktorej sídli vaša firma a musí byť zapísaná v ORSR. Problém však nastáva vtedy, keď nie ste majiteľom žiadnej nehnuteľnosti a viete, že budete pracovať z domu. Aj preto je jedným z možných riešení prenájom kancelárie, ktorú nepotrebujete, za stovky eur mesačne. Len preto, aby ste mali adresu, ktorú si môžete zapísať do ORSR. Ďalšou možnosťou je využiť virtuálnu kanceláriu a výhody, ktoré vám ponúka.

Výhody virtuálnej kancelárie

Hlavnou výhodou je, že neplatíte za priestory, ktoré nevyužijete. Mesačný poplatok je iba za prenájom adresy, ktorú máte zapísanú v obchodnom registri. Vďaka tomuto môžete ušetriť stovky eur mesačne. Okrem toho virtuálnu kanceláriu od spoločnosti Online Invest si môžete prenajať na prestížnej bratislavskej adrese. A vedeli ste o tom, že pravdepodobnosť daňovej kontroly vo firme s bratislavskou adresou je až desaťnásobne nižšia ako pri firmách so sídlom v iných okresoch?

Ušetrite peniaze aj na iných položkách

V začiatkoch podnikania sa vám hodí každé euro, preto sa vám oplatí vytvoriť balíček úsporných opatrení – kupujte výhodné renovované tonery, používajte recyklovaný papier, porozmýšľajte o LED svietidlách, snažte sa miesto osobných stretnutí riešiť problémy, ktoré sa dajú, cez telefón. Ale pozor, nikdy sa nesnažte ušetriť na úkor spokojnosti svojho zákazníka. Vypomstí sa vám to.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM