Michal Demjanovič Rôzne

VIDEO: Big jump otvorí zimnú sezónu v Žiline. Čo nás čaká?

Pod Dubňom budeme svedkami dych vyrážajúcich kúskov odvážnych kúzelníkov na doskách. Podujatie s názvom Big Jump má otvoriť zimnú sezónu v Malej Fatre.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Big jump otvorí zimnú sezónu v Žiline. Čo nás čaká?
13
Galéria
Zdroj: TASR

Skokanský mostík uprostred historického centra mesta. Takúto raritu majú možnosť Žilinčania zažiť už niekoľko posledných rokov a inak tomu nebude ani tento rok.

Tohto roku sa akcia koná 9. decembra na Námestí Andreja Hlinku v Žiline, kde vybraní snowboardisti a freeski jazdci predvedú svoje akrobatické skoky.

Ako hovorí jeden z organizátorov:„I­de o exhibíciu, ktorej zmyslom je spájať väčšních rivalov snowboardistov a freeskierov. Poobede majú jazdci voľné jazdy, z ktorých porotcovia vyberú najlepších do večerného finále,“ približuje jeden z organizátorov podujatia Marian Lemo Lemeš.

Počas celého podujatia je pre návštevníkov pripravený zaujímavý kultúrny program. „Program začína v popoludňajších hodinách rozjazdami jazdcov. Pokračuje semifinále a finále exhibície. V tom istom čase prebieha paralelne na mestskom pódiu kultúrny program, kde sa predstavia tanečníci z Hip Hop centra, najznámejší slovenský bongoman Elizz, funky crazy kapela Homosapiens, či headliner večera – raper PIL C,“ priblížil program Lemeš.

Jeden z organizátorov sa vyjadril aj k motivácii a prínosu akcie. „Motiváciu hľadáme najmä v spokojnosti návštevníkov, jazdcov, či pocite niečo tu po sebe zanechať. Najväčším prínosom akcie je obdarovať žilinčanov nevšedným vianočným darčekom, ktorý nekúpite, ale si ho užijete. Na Námestí sa stretnú ľudia, rôznych vekových generácií a sú svedkom, že keď sa chce, spolupráca mesto – občan – firmy, môže fungovať,“ dodal na záver Marián Lemo Lemeš.

Táto akcia otvára lyžiarsku sezónu v Malej Fatre. Vybraní snowboard a freeskii šialenci počas nej predvedú akrobatické kúsky do mega nafukovadla. Na návštevníkov tak čaká veľká show, adrenalín a akcia, ktorá je na Slovensku jedinečná.

Lyžovačka v našom regióne začne hneď na druhý deň – v sobotu 10.12.2016 otvorí prvé zjadovky stredisko Vrátna.

To ako vyzeral Big Jump minulého roku si môžte pozrieť v našej fotogalérii!

VIDEO: Pozvánka na Big Jump 2016
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM