Michal Demjanovič Kultúra

Vianočný víkend klope na dvere. Čo všetko zažijeme v Žiline počas sviatkov?

Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia! Väčšina Žilinčanov bude isto tráviť Vianoce s najbližšími. Zabaviť sa však dá aj v meste.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný víkend klope na dvere. Čo všetko zažijeme v Žiline počas sviatkov?
32
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.

Zoči Voči- Žilina / Celý týždeň dospávam tour 2016

23. 12. 2016, o 19:00, Smer music bar, Žilina

Kapela Zoči Voči zavíta do mesta Žilina v rámci „CELÝ TÝŽDEŇ DOSPÁVAM TOUR 2016“. Po personálnych zmenách sa kapela Zoči Voči rozhodla vrátiť späť do klubov, kde chcú predstaviť svojim fanúšikom nový program s novým gitaristom.

Zdžaf – Juraj Šulek a Michaela Hrbáčková

23. 12. 2016, o 20:00, Stanica Žilina – Záriečie

Slovo ZDŽAF nie je iba slangový výraz, je to aj názov hudobného dua v zložení Juraj Šulek (klavír, gitara) a Michaela Hrbáčková (spev). Ich autorská tvorba nesie v sebe prvky jazzu, rhythm’n’blues a folku. Zdžaf sú dvaja, ktorí sa stretli na diaľnici Bratislava – Žilina (nie na trnavskom úseku) a z dlhej chvíle gitara… dala slovo. Keď sa tých slov nazbieralo viac, povedali si, že si spolu dajú ešte jednu kávu. A ako tá káva dopadla, zistíte večer pred Vianocami v bare na Stanici.

Birthday Party

23. 12. 2016, o 21:00, Escape club, Žilina

Vianoce sú v podstate oslava Ježišovych narodenín a preto by sme radi tento deň uviedli a „odpočítali“ narodeninovou párty vo veľkom štýle. Pozvánka platí aj pre Teba! House otvárame o 20:45, začiatok párty je o 21:00, zatvoríme okolo 1:00. Určite si nenechaj újsť hlavnú časť programu o 24:00, kde bude odpočítavanie, torta, dobrá hudba a iné prekvapenia.

Vianočný koncert – Peter Adamov Band

23. 12. 2016, o 21:00, Klub Kolečko, Žilina

Priatelia, večer pred štedrým dňom zahoďte za hlavu prácu, predvianočný stres a príďte si vychutnať a naladiť sa na vianočnú atmosféru. Celým večerom Vás bude sprevádzať jazzová skupina Petra Adamova.

Benefičný koncert: After X-mass Eve Benefit Vol. 7

25.12.2016, o 12:00, Stanica Žilina – Záriečie

Tradičná povianočná akcia na podporu Žilinského útulku v Mojšovej lúčke. Na benefičnom koncerte zahrajú kapely z lokálnej hardcore scény – Jamming with the Devil, Tendencie, Rats Get Fat, Mental Tension a Vulture City, nebude chýbať afterpárty a vegánske občerstvenie.

Lambastica

25. 12. 2016, O 21:00, EMÓCIA Gallery & Caffe Club, Žilina

Lambastica sa vracia, aby aspoň na chvíľu dopriala premrznutej Žiline letný feeling! Po tom, čo táto hudobná smršť cez prázdniny roztancovala Extreme park, sa teraz presunie pod strechu Emocky. Tešte sa na plnú dávku tropical house & indie dance okorenenú štipkou deep house a tech house. Zahalte sa do pestrých outfitov a vydajte sa za Lambasticou!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Žiline odštartovali
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM