Správy

Vianočné trhy opäť po roku zažijú skvelú atmosféru: Mesto pripravilo pre ľudí prekvapenie

Rok utiekol ako voda a opäť máme za rohom Vianočné trhy v našom meste. Prípravy sú v plnom prúde a tak už o čosi viac ako dva týždne si Žilinčania vychutnajú pravú sviatočnú atmosféru. Mesto pre tento rok pripravilo pre občanov aj prekvapenie...

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy opäť po roku zažijú skvelú atmosféru: Mesto pripravilo pre ľudí prekvapenie
Zdroj: TASR

Tradičné vianočné mestečko na Mariánskom a Hlinkovom námestí nebude chýbať ani tento rok. Stánky tvoriace mestečko na Mariánskom námestí by už mali mať svojich prevádzkovateľov po tom, ako prebehla elektronická aukcia na prevádzku týchto stánkov. Tak žiaden občan sa nemusí obávať, že tento rok si nezaje s priateľmi dobrú klobásku či neštrngne vianočným punčom.

Otvorenie vianočných trhov je podľa informácii na stránke mesta naplánované na 5. decembra. „Mesto Žilina usporiada v dňoch od 5.12.2013 do 23.12.2013 na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku tradičné Vianočné trhy,“ informuje sa na oficiálnej stránke mesta. Po minulé roky sme si už zvykli, že atmosféra Vianočných trhov je veľkolepá a nemáme dôvod si myslieť, že tento rok to bude inak.

Program na námestí

Presný program Vianočných trhov a sprievodných podujatí ešte nie je známy, ale vieme, že Mesto Žilina pripravuje pre občanov aj „malé“ prekvapenie. Po dlhých rokoch, kedy sa v Žiline nedalo korčuľovať v meste pod holou oblohou, by to azda tento rok malo vyjsť. Mesto plánuje postaviť pre ľudí umelú ľadovú plochu priamo na Mariánskom námestí. „Mesto Žilina pripravuje pre občanov možnosť zakorčuľovať si na umelej ľadovej ploche, ktorá bude na Mariánskom námestí,“ uviedol pre Žilina24 hovorca mesta Pavol Čorba.

Viac informácii ku konaniu Vianočných trhov, sprievodnému programu a pripravovaným akciám sa dozviete v našich ďalších pripravovaných článkoch.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM