Jozef Legéň Správy

Veteráni protikomunistického odboja sa dočkali uznania: Najviac ocenení bolo udelených v našom kraji

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) a Ústav pamäti národa (ÚPN) už po tretíkrát ocenili veteránov protikomunistického odboja. Zo všetkých krajov bolo práve v tom našom udelených najviac dekrétov pre veteránov.

Ilustračný obrázok k článku Veteráni protikomunistického odboja sa dočkali uznania: Najviac ocenení bolo udelených v našom kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Za posledné roky bolo v Žilinskom kraji udelených spolu 58 dekrétov, celkovo bolo na Slovensku doteraz udelených 660 dekrétov účastníkom a 599 dekrétov veteránom protikomunistického odboja. Ďalšie oceňovanie sa uskutočnilo 9. októbra v Žiline. „Nemali by sme ani v dnešnej dobe zabúdať vzdať úctu týmto statočným ľudom a pripomínať historické udalosti dnešnej mladej generácii,“ povedal na oceňovaní žilinský župan Juraj Blanár.

Tento rok bolo v Žilinskom kraji udelených vôbec najviac dekrétov z pomedzi všetkých krajov na Slovensku. Postavenie a oceňovanie účastníkov a veteránov protikomunistického odboja priznáva ÚPN ako malé zadosťučinenie a súčasne aj ako prejav úcty a vďaky za ich statočnosť v boji s totalitným komunistickým režimom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM