Soňa Vanovčanová Šport

Veľký úspech: Žilinskí volejbalisti víťazmi prvej ligy

Posledné kolo prvej volejbalovej ligy mužov majú Žilinčania úspešne za sebou. Prvoligové víťazstvo však bolo tvrdo vybojované.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech: Žilinskí volejbalisti víťazmi prvej ligy
3
Galéria
Zdroj: VO AC UNIZA

Žilinskí volejbalisti odohrali v sobotu 24. marca posledné kolo 1. ligy vo volejbale mužov sezóny 2017/18. Na palubovke VK Nové mesto nad Váhom zakončili súťaž s jednou výhrou a jednou prehrou. Zaistili si prvé miesto v tabuľke. Informoval o tom športový riaditeľ VO AC UNIZA Žilina Peter Minárik.

„Naším cieľom bolo uhrať v Novom meste aspoň jeden z dvoch zápasov, čo sa nám aj podarilo. Víťazstvo bolo tesné a nerodilo sa ľahko. Náš štart do zápasu bol veľmi nervózny, robili sme chyby, ktoré súper využil a my sme sa ani nenazdali a prehrávali sme 0:2 na sety. V treťom sete sme spresnili príjem, pritvrdili na útoku a dostali sme súpera pod tlak. Vyrovnali sme na 2:2. Piaty rozhodujúci set bol od začiatku pod našou taktovkou a my sme mohli začať oslavovať,“ uviedol športový riaditeľ klubu.

„Žilinčania si víťazstvom v prvom zápase poistili prvé miesto v tabuľke a vybojovali tak celkové prvenstvo v lige pre sezónu 2017/18,“ doplnil Minárik.

„Prvým miestom si tak zabezpečili postup do prelínacej súťaže o postup do extraligy, ktorá začína už 7 apríla kde naši chlapci nastúpia na palubovke VKM Stará Ľubovňa. Domáce zápasy odohrajú 21.4. proti VK Spartak UJS Komárno a 28.4. proti VKM Stará Ľubovňa,“ dodal na záve Minárik.

VK Nové Mesto Nad Váhom – VO AC UNIZA ŽILINA 2:3 (21, 20, –19, –21, –9) a 3:0 (17, 23, 18)

Zostava Žiliny:

  • Hrtús, Dedič, Šomko, Večeřa, Štoder, Láncoš
  • Libero: Kysela Ľ.
  • Striedali: Minárik, Sobek
  • Tréner: Zdenek Hauer

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: VO AC UNIZA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM