Igor Petrík Rôzne

Veľkonočné trhy v Žiline nebudú, ale... Odskočiť si môžete k susedom!

Štyridsaťdňový pôst, ktorý predznamenáva príchod Veľkej noci, začína práve dnes, na Popolcovú stredu. S blížiacou sa Veľkou nocou súvisia aj typické veľkonočné trhy, ktorých sa ani tento rok v Žiline nedočkáme. Zažiť ich však môžete, keď si trochu odskočíte.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Žiline nebudú, ale... Odskočiť si môžete k susedom!
Zdroj: Dnes24.sk

Dnešnou Popolcovou stredou začína 40-dňový pôst, ktorého vyvrcholením bude 5. apríla Veľká noc. S ňou sú v mnohých obciach a mestách spojené Veľkonočné trhy. Či budú aj v Žiline sme zisťovali u hovorcu mesta Pavla Čorbu. „Nie, neplánujeme ich, ani sme ich neorganizovali,“ odpovedal na otázku, či mesto Žilina takýto trh usporiada.

Či navštevujú Veľkonočné trhy sme zisťovali aj medzi Žilinčanmi. „Áno, ale jedine kdesi na dedine, pretože u nás sa nič také neorganizuje,“ povedala nám Petra (27). Podobný názor mal Ján. „Aj by som šiel, keby nejaký bol,“ prezradil. Aj keď mesto sa trhy organizovať nechystá, čosi obdobné aj keď v menšom rozsahu pod Dubňom predsalen nájdete.

Vlastný trh s tématikou Veľkej noci totiž pripravili na Stanici Žilina-Záriečie. Malý trh je jarmok s tématikou Veľkej noci, ktorý sa uskutoční v sobotu 28. marca v priestoroch Stanice. Kto by si chcel vyskúšať úlohu trhovníka, môže sa registrovať už teraz.

Žilinčania môžu tiež navštíviť napríklad Veľkonočné trhy v Dolnom Kubíne, ktoré sa budú konať v termíne od 16. do 17. marca. V čase od 9.00 do 18.00 hod. pred Mestským kultúrnym strediskom.

K tradičným jarmokom v našom okolí, ktoré zatiaľ nemajú stanovený termín konania, patria aj Veľkonočný jarmok v Martine a Vel'konočný trh remesiel v Čadci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM