Jozef Legéň Futbal

Veľké gesto MŠK Žilina pred futbalovým sviatkom pod Dubňom: Rivalita išla bokom!

Už dnes sa odohrá na domovskom štadióne Šošonov atraktívny súboj 3. predkola futbalovej Európskej ligy. Keďže štadión v Trenčíne nespĺňa kritéria UEFA, Žilinčania umožnili hrať na našom štadióne a navyše, prenájom ponúkli zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Veľké gesto MŠK Žilina pred futbalovým sviatkom pod Dubňom: Rivalita išla bokom!
Zdroj: TASR

Futbalovej zápas uvidia len diváci priamo na štadióne v Žiline. Priamy prenos zo zápasu nebude vysielať žiadna zo slovenských televízií. AS Trenčín mal záujem o prenos zo stretnutia, avšak žiadna z televíznych spoločností nebola ochotná akceptovať požiadavky klubu.

Trenčín dostal od Žiliny štadión zadarmo

Žilinčania si za prenájom nepýtali od Trenčanov ani cent. AS nemôže hrať európske poháre na svojom domovskom štadióne na Sihoti, keďže nespĺňa kritériá Európskej futbalovej únie (UEFA). Žilinčania im vyšli v ústrety. Napriek rivalite vládnu medzi klubmi dobré vzťahy.

„Trenčínu sme umožnili hrať na našom štadióne zadarmo. Budeme mať len podiel z predaja vstupeniek. Je to možno pre mnohých prekvapujúci krok, ale rozhodli sme sa tak, pretože klub z Trenčína funguje tak, ako by mal. Naše vzťahy sú aj preto nadštandardné. Zároveň, keď ide o európske poháre, rivalita by mala ísť bokom,“ vysvetlil dôvody pre denník Plus jeden deň majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík.

Angličanom sa u nás páči

Na stredajšej tlačovej konferencii tréner Hullu Steve Bruce vyjadril spokojnosť s podmienkami v Žiline. „S podmienkami sme spokojní, ihrisko i štadión vyzerajú veľmi dobre. Vyzerá to tak, že bude aj dobrá atmosféra, vraj sa predalo už takmer sedemtisíc lístkov. Nemali sme veľa času spoznať súpera, videl som len záznam zo stretnutia v Novom Sade, ktorý Trenčín prehral 0:3, ale aj tak postúpil. Pre nás je účasť v Európskej lige odmenou na minulú sezónu. Chlapci sa už na pohárovú Európu tešia, snom každého futbalistu je zmerať si sily so súpermi na medzinárodnej klubovej scéne. O základnej zostave už mám určitú predstavu, ale o jej zložení rozhodnem až v deň zápasu,“ povedal novinárom Bruce.

Zápas AS Trenčín – FC Hull City je na programe vo štvrtok 31. júla o 19.00 h na štadióne v Žiline, hlavným rozhodcom je Talian Davide Massa. Odveta sa hrá o týždeň neskôr na KC Stadium v Hulle.

zdroj: webnoviny/tasr
foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM