Správy

Veľká pocta pre kemping Belá - Nižné Kamence: Stal sa slovenským kempingom roka

Slovenská asociácia campingu a caravaningu vyhodnotila súťaž o kemp roka 2015. Víťazom sa stal známy kemping Belá - Nižné Kamence.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre kemping Belá - Nižné Kamence: Stal sa slovenským kempingom roka
Zdroj: TASR

Kemping Belá – Nižné Kamence sa stal slovenským kempingom roka 2015 aj vďaka dostavbe areálu, ktorý slúži karavanistom a turistom v celoročnej prevádzke. Uviedol to riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra Peter Šimčák.

„Som rád, že práve jeden z členov Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra toto ocenenie získal. Kemping Belá – Nižné Kamence patrí medzi dlhodobo oceňované kempingy nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. I toto ocenenie je dôkazom, že naši členovia patria k najzodpovednejším v oblasti cestovného ruchu a ponúkajú kvalitné služby,“ zdôraznil Šimčák.

Slovenská asociácia campingu a caravaningu zároveň ocenila aj správcu kempingu Cyrila Matejova za mimoriadny prínos pri budovaní kempingu. „Vnímam to ako ocenenie celého kolektívu na čele s vedením obce Belá. Vybudovali sme desať štvorposteľových zateplených a vykurovaných chatiek s vlastným sociálnym zariadením a kuchynkou. Dúfam, že kemping posunieme opäť dopredu,“ podotkol Matejov.

Hodnotiaca komisia vychádzala z úrovne poskytovaných služieb z pohľadu návštevníka, ale aj zo štandardnej vybavenosti kempingu. „Ten by mal mať okrem základnej hygienickej vybavenosti aj možnosť stravovania – minimálne bufetového občerstvenia. Mal by ponúkať kultúrno-spoločenské, rekreačné, poznávacie a športové vyžitie. Najdôležitejším kritériom je však čistota a dobrý dojem zo správania personálu, ako aj ďalšie služby, vedúce k spokojnosti hosťa,“ dodal viceprezident Slovenskej asociácie campingu a caravaningu pre kempingovú činnosť Ján Ducko.

Súťaž kemping roka 2015 vyhodnotila Slovenská asociácia campingu a caravaningu 13. novembra 2015 v Podhájskej.

Mohlo by vás zaujímať:

Belské skaly pri Žiline opäť dostupnejšie: Pribudli vyhliadky, mostík aj reťaze

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM