Správy

Belské skaly pri Žiline opäť dostupnejšie: Pribudli vyhliadky, mostík aj reťaze

Horolezcom aj skalolezcom zo žilinského regiónu dobre známe Belské skaly sú opäť dostupnejšie aj bežným turistom. Tí môžu využívať novinky, ktoré v teréne pribudli.

Ilustračný obrázok k článku Belské skaly pri Žiline opäť dostupnejšie: Pribudli vyhliadky, mostík aj reťaze
Zdroj: Dnes24.sk

V Belských skalách, raji populárnom medzi horolezcami a skalolezcami, pribudli mostík cez potok v Belskej doline, tri vyhliadky na vrchole skál a reťaze na priechodnosť terénom k vyhliadkam. „V tejto etape sme v letných mesiacoch vyčistili aj chodníky vedúce ku skalám a vyhliadkam, pretože boli značne zarastené. Na jar budeme pokračovať úpravami chodníka, smerovými tabuľami a turistickým značením tak, aby to bolo pripravené na letnú turistickú sezónu,“ povedal Peter Šimčák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra, ktorá projekt za takmer šesť tisíc eur financovala.

Podľa Cyrila Matejova, iniciátora tejto aktivity a správcu campingu Belá, aktivita vzišla z toho, že skaly využívali prevažne horolezci na lezenie po skalách. „Prístup k nim bol však problematický – chýbalo premostenie, a tak sme sa rozhodli túto lokalitu sprístupniť aj bežným turistom a vytvoriť tak ďalší produkt, ktorý priláka viac návštevníkov do tejto oblasti,“ vysvetlil Matejov.

Belské skaly sa nachádzajú po ľavej strane pri vstupe do Belskej doliny. Sú rozčlenené do štyroch sektorov. Medzi najvyhľadávanejšie lokality patria Volanie divočiny, Kút objaviteľov, či Strieborné platne.

Môže vás zaujímať:

Na krásy nášho prostredia sa môžete dívať aj zhora: Veď pozrite, aké rozhľadne máme v okolí Žiliny

Terchovská rozhľadňa je hotová: Turistom ponúka aj novú webovú aplikáciu

Foto: OOCR Malá Fatra

FOTO: Belské skaly pri Žiline opäť dostupnejšie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM