Správy

Veľká akcia za skrášlenie Žiliny: Z mesta zmizne nelegálna skládka, odstránia sa bariéry...

Do boja za skrášlenie 14 slovenských miest vyrazí dnes a zajtra 6 500 dobrovoľníkov. Do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe Naše Mesto sa nezapoja len dobrovoľníci z firiem, ale aj verejnosť. V Žiline sa do akcie zapojí takmer 400 dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia za skrášlenie Žiliny: Z mesta zmizne nelegálna skládka, odstránia sa bariéry...
Zdroj: TASR

Dnes a v sobotu bude skrášľovať 14 slovenských miest, ale tiež pomáhať seniorom a zdravotne postihnutým 6500 dobrovoľníkov. Spoločne budú čistiť rieky, upratovať parky, námestia a maľovať detské ihriská či ploty škôl. Dobrovoľníci sa zapoja do pomoci organizáciám a svoj čas budú venovať aj seniorom či zdravotne znevýhodneným klientom zo sociálnych zariadení.

„Do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe Naše Mesto sa nezapoja len dobrovoľníci z firiem, ale aj verejnosť,“ povedala Petra Nagyová z Nadácie Pontis, ktorá akciu každý rok organizuje spolu so skupinou firiem Engage. Tie sa na Slovensku zaviazali k dobrovoľníctvu svojich zamestnancov a pomoci komunite.

Dobrovoľníci budú pomáhať v Bratislave, Pezinku, Trnave, Šali, Galante, Seredi, Nových Zámkoch, Partizánskom, Prievidzi, Poprade, Liptovskom Hrádku, Košiciach aj v Žiline

V Žiline sa do akcie zapojí takmer 400 dobrovoľníkov. Pomáhať sa bude v neologickej synagóge, dobrovoľníci odstránia nelegálnu skládku na Kragujevskej ulici, občianske združenie Mulica zasa plánuje odstraňovať bariéry v meste pre cyklistov a vozičkárov. Dobrovoľníci budú opäť pomáhať aj na hradoch v okolí Žiliny – na Lietave a Hričovskom hrade.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM