Iveta Hrabovská Od Vás

Vandali vytočili aj primátora: Zlosť si vybili na fontáne!

Fontána v Sade na Studničkách sa stala obeťou hrubého násilia. Pravdepodobne „prekážala“ niektorým osobám v našom meste. Ak viete, kto fontánu poškodil, kontaktujte Mestskú políciu Žilina.

Problémom veľkých miest je dostať zeleň do centra a vytvoriť oddychové zóny, preto je pre Žilinu Sad na Studničkách s charakteristickou fontánou klenotom v centre mesta. Údržba zelene v mestských parkoch stojí každoročne nemalé peniaze.

„Nechápem prístup toho alebo tých ľudí, ktorým fontána v parku prekážala a preto ju zničili. Čo tým dosiahli? Fontána slúžila nám všetkým. Pri prechádzkach v parku, ak mi to čas dovolil, som sa rád do nej zapozeral a počúval žblnkot vody,“ smutne skritizoval vandalské dielo primátor mesta Žilina Igor Choma.

„Peniaze, ktoré bude musieť Mesto vynaložiť na jej opravu, mohli byť použité napríklad na výsadbu nového záhona kvetín alebo poslúžiť k zabezpečeniu údržby zelene tam, kde je to naozaj potrebné,“ dodal Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

[blockquote]Mesto Žilina žiada občanov o pomoc pri identifikovaní neznámeho páchateľa, či páchateľov. Ak majú občania vedomosť o tom, kto fontánu v Sade na Studničkách poškodil, nech ihneď kontaktujú Mestskú políciu Žilina. Za pomoc pri odhalení vandalov pracovníci Mestského úradu v Žiline vopred ďakujú. [/blockquote]

Foto: Mesto Žilina

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM