Správy

Vakcinačné centrum v Žiline na to ide originálne: Súťaž pre zaočkované deti!

Očkovanie detí od päť rokov je v Žiline čerstvou novinkou. Centrum avizuje súťaž, ktorou chce vakcináciu zatraktívniť.

Ilustračný obrázok k článku Vakcinačné centrum v Žiline na to ide originálne: Súťaž pre zaočkované deti!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline vyhlásila súťaž pre deti vo veku od päť do 17 rokov, ktoré sa zaočkovali alebo zaočkujú do konca februára 2022 prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Podľa riaditeľa nemocnice Eduarda Dorčíka môže každé dieťa počas čakania po očkovaní alebo doma nakresliť obrázok na tému Aj ja pomáham v boji proti pandémii – som vakcihrdina! a odovzdať ho vo vakcinačnom centre.

„Diela vyvesíme priamo v čakárni, aby ich deti videli, keď k nám opäť prídu na druhú dávku. Zároveň ich zverejníme na sociálnej sieti, kde sa uskutoční hlasovanie a víťazi získajú špeciálne darčekové balíčky,“ priblížil.

Súťaž sa uskutoční podľa záujmu v dvoch vekových kategóriách a v dvoch kolách. „Výkresy, ktoré deti prinesú do konca januára, predstavíme na internete začiatkom februára. V úvode marca nemocnica zverejní zase obrázky doručené do konca februára,“ doplnila hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

V žilinskej fakultnej nemocnici zaočkovali v pondelok (17. 1.) proti ochoreniu COVID-19 prvých 30 detí vo veku päť až 11 rokov. Podľa Dorčíka pridali mimoriadne kapacity vo vakcinačnom centre pre najmladšiu vekovú kategóriu vzhľadom na záujem rodičov o podanie vakcíny priamo v Žiline.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska a zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM