Webnoviny - Rôzne

V Žilinskom kraji husto sneží, cesty sú zjazdné

Cestári v Žilinskom kraji upozorňujú na husté sneženie a zníženú viditeľnosť na Kysuciach, aktuálne sneží aj v Žiline a okolí a padať začína už aj v Turci. Všetky cesty aj horské priechody v kraji sú doposiaľ zjazdné.

Problémy s vetrom a snehovými jazykmi cestári nehlásia, doprava je zatiaľ plynulá aj pod Strečnom na frekventovanej ceste medzi Žilinou a Martinom. „Naše autá tam pravidelne jazdia, momentálne nemusia ani posýpať, teploty pod Strečnom sú nad nulou a sneh, ktorý padá, sa na vozovke hneď aj topí,“ uviedol pre agentúru SITA Lukáš Ďuriš z centrálneho dispečingu žilinskej krajskej správy ciest.

Cesty na Hornom Považí sú prevažne mokré, iba cesty III. triedy sú miestami pokryté kašovitým snehom do jedného centimetra. Na celých Kysuciach musia vodiči rátať s čerstvým snehom do dvoch centimetrov. V Turci sú vozovky mokré, miestami na cestách III. triedy sa nachádza vrstva ujazdeného snehu do dvoch centimetrov. Na Orave a Liptove sú cesty I. triedy mokré, dvojky a trojky miestami pokryté ujazdeným snehom do jedného až troch centimetrov.

Bez obmedzení a prejazdné sú aj všetky horské priechody v kraji. Na väčšine z nich treba rátať s jedným až tromi centimetrami kašovitého alebo ujazdeného snehu. Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú po celú zimu uzavreté priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Fačkovské sedlo, kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM