Kultúra

V Žiline si pripomenieme odkaz Karla Kryla: Ťahákom festivalu bude vynikajúci Marián Geišberg

Odkaz Karla Kryla pripomenie v sobotu 16. novembra v žilinskom Dome odborov česko-slovenské folkové podujatie Krylonoce 2013. Do Žiliny zavítajú viacerí umelci, chýbať nebudú ani hostia z Čiech.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline si pripomenieme odkaz Karla Kryla: Ťahákom festivalu bude vynikajúci Marián Geišberg
Zdroj: TASR

Siedmy ročník festivalu Krylonoce sa koná v predvečer výročia Nežnej revolúcie, s ktorou sa spája meno Karla Kryla. „Festivalový koncert bude tento rok o niečo kratší. Začne o 17. hodine a bude trvať približne do 22.30 h. Hlavným ťahákom by mal byť vynikajúci Marián Geišberg, ktorý tradične vystúpi v šansónovom recitáli aj so synom Martinom Geišbergom. Z Bratislavy príde aj dáma slovenského folku Zuzana Homolová, opäť s muzikantským sprievodom. Silnú bratislavskú trojku doplní výborný folker Peter Janků, ktorý prinesie aj nové tohoročné CD,“ uviedol za organizátorov Jaroslav Bistár.

Hostí z Česka budú reprezentovať nositelia značky Krylonoce – Pepa Nos a Jan Kryl. „Za domáci žilinský folkový tím bude tradične hrať Igor Cvacho, ktorý je zároveň dramaturgom podujatia. Ponuka folkovej hudby je opäť široká, fajnšmekri si určite príde na svoje a odkaz Karla Kryla, ktorý je stále aktuálny, môže zas raz naplno zaznieť,“ dodal zástupca organizátorov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM