Igor Petrík Iné športy

V Žiline sa zíde cyklistická špička: Pretekať bude aj Sagan

Žilina a okolie už onedlho na tri dni ožije cyklistikou. Konať sa budú spoločné Majstrovstvá Česko – Slovenska v cestnej cyklistike. Účasť prisľúbili špičky z oboch strán rieky Moravy, medzi pretekármi nebude chýbať ani Peter Sagan.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa zíde cyklistická špička: Pretekať bude aj Sagan
Zdroj: TASR

Žilina a okolie zažije trojdňové spoločné Majstrovstvá Česko – Slovenska v cestnej cyklistike pre rok 2015. Uskutočnia sa od 25 do 28. júna.

„Časovka jednotlivcov sa uskutoční v dňoch 25. a 26. júna v doobedňajších hodinách so štartom a cieľom na Vodnom diele Žilina. Cestné preteky jednotlivcov sa uskutočnia cez víkend na 20 kilometrovom zvlnenom okruhu Hájik – Hôrky – Ovčiarsko – Strážov,“ priblížil Peter Zánický, športový riaditeľ podujatia.

„Na aktraktívnom okruhu očakávame hlavne v nedeľu, kedy je naplánovaný štart kategórie Elite, množstvo fanúšikov zo Slovenska a Čiech, keďže by sa mala predstaviť špička z oboch krajín, vrátane obhajcov titulu Zdenka Štybařa a Petra Sagana,“ doplnil.

Divácky najzaujímavejšia časť je podľa Zánického pod stúpaním na Hôrky, kde organizátori pripravujú aj fun zónu. Priamy televízny prenos zo šampionátu pripravuje aj RTVS.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM